Most akkor lesz menekülttábor Pest megyében, vagy nem?

Facebookon közzé tett nyílt levélben fordult Czerván György államtitkárhoz, Nagykáta országgyűlési képviselőjéhez a Jobbik Pest megyei képviselője. Csanádi Gábor arra kíváncsi: lesz-e menekülttábor Pest megyében?

 

“Tudom, hogy ez a problémahalmaz nem az Ön szakterülete, ugyanakkor, mint az Orbán-kormány tagja, rendelkezhet olyan információkkal, melyek mind a Pest megyében, mind a választókerületünkben élő honfitársainkat megnyugtathatják” – indokolja levelének címzését a Csanádi. A politikus úgy tudja, Tápiószecsőn és a környező településeken az a hír terjedt el, hogy a településen található egykori laktanyát a kormány menekülttáborrá kívánja átépíteni. Szavai szerint a nagykátaiak is “aggodalommal számoltak be” egy olyan értesülésről, miszerint a város határában, az egykori Tesco helyén alakítanának ki “valamilyen menekültügyi objektumot”.
 
Csanádi úgy véli, Pest megye lakosai “határozottan elutasítanak minden olyan tervet, mely azt célozza, hogy bármilyen idegenrendészeti funkciókat ellátó objektumokat létesítsenek az otthonukhoz közel”.
 
A politikus a következő kérdéseket szegezi Czervánnak:
 
  • Vannak-e a kormánynak, illetve a szaktárcáknak konkrét terveik arra, hogy Pest megye területén bárhol, a következő egy évben idegenrendészeti funkciókat ellátó objektumokat létesítsenek? Ha igen, melyek ezek a települések és milyen, illetve mekkora létesítményekben gondolkodnak?
  • A nagykátai választókerületben fellehető huszonegy település közül – amennyiben léteznek ilyen tervek – érintett-e bármelyik településünk, s ha igen, melyik?
  • Van-e bármilyen információja arról, hogy a kormánynak melyek a rövid- és középtávú elképzelései a Tápiószecsőn álló egykori honvédlaktanyával kapcsolatban?
  •  

 


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »