Most akkor hányan haltak meg a debalcevei kivonulásnál?

A legfrissebb adatok szerint 19 ukrán katona halt meg a Doneck megyei Debalceve városából a múlt hónap közepén végrehajtott csapatkivonás közben, 135-en sebesültek meg, és kilencen estek a szakadárok fogságába – hozta nyilvánosságra szerdai sajtótájékoztatóján Vladiszlav Szeleznyov, az ukrán fegyveres erők vezérkari főnökségének szóvivője.

A katonai szóvivő hozzátette, hogy 12 katona sorsa egyelőre ismeretlen. Emlékeztetett arra, hogy a hadvezetés által eltervezett művelet során több mint háromezer katonát vontak ki a városból, miután a szakadár erők benyomultak a településre. Akkor a házról házra folyó utcai harcokban, illetve nehéztüzérségi fegyverek támogatásával megszállták Debalcevét, megsértve ezzel a „normandiai négyek”, azaz a Németország, Franciaország, Oroszország és Ukrajna vezetői által tető alá Hírdetés

A hadműveleti parancsnokság tájékoztatást adott továbbá arról, hogy az ukrán fegyveres erők szerdán megkezdték a 152 milliméter kaliberű 2C3-as (Akacija) tüzérségi rendszerek kivonását a frontvonal menti ütközőzónából.

Kérdéses

A Kápátalja címet viselő portálon olvasható egy katona beszámolója, aki nagyon meglepődött az ukrán hivatalos forrásoknak a halottak számáról közölt adatairól. Mint mondja, a közleményekben szereplő számok tévesek; biztos, hogy több haltak meg Debalcevénél, mint ami a hírekben olvasható.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »