Most a palesztin Hamasz autóit robbantotta fel az Iszlám Állam

Legalább négy pokolgépes robbantásban megsemmisült öt, a Hamász palesztin szervezet tisztviselőinek tulajdonában lévő személygépkocsi – közölte vasárnap a helyi sajtó.
A beszámolók szerint két ember megsebesült a reggel történt merényletekben.

Hírdetés

A járművek a tisztviselők házai előtt parkoltak a város Sejk Radván negyedében. A történtekről szemtanúk számoltak be, akik elmondták, hogy a helyszínen, az elszenesedett autók mellett az Iszlám Állam (IÁ) nevű terrorszervezet zászlaját festették a falra. A robbantásokat egyes vélemények szerint az váltotta ki, hogy a Hamász palesztin szervezet nemrégiben számos rajtütést hajtott végre a Gázai övezetben az IÁ feltételezett támogatói ellen, több tucatnyi embert pedig őrizetbe vettek.

Korábban az Iszlám Állam Jeruzsálemi Partizánjai elnevezésű szervezet vállalt felelősséget a Hamász katonai szárnyának egyik támaszpontja elleni májusi támadásért, valamint a Hamász egyik magas rangú biztonsági vezetőjének autója elleni júniusi merényletért. 

Még korábban az Iszlám Állam elnevezésű terrorszervezet videóban üzent jeruzsálemi embereiknek, bejelentve, hogy le fogják váltani a Hamászt a Gázai övezetben. Szerintük a palesztin szervezet olyan szekuláris, nacionalista szereplőkkel működnek együtt, mint Irán vagy a Hezbollah. Az Iszlám Állam szerint a dzsihád célja soha nem egy terület felszabadítása, hanem Isten szolgálata és a saría bevezetése. Az ISIS szerint az sincs rendben, hogy a Hamász úgy neveli fel a gyerekeket, hogy a palesztin zászlót is tiszteljék.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »