Morvai Krisztina: Politikai pályafutásom 2019-ben véget ér

Morvai Krisztina: Politikai pályafutásom 2019-ben véget ér

Politikai pályafutásom 2019-ben véget ér – ismerte el pénteki közleményében Morvai Krisztina, a Jobbik európai parlamenti képviselője.

Hírdetés

A 24.hu csütörtökön jobbikos forrásokra hivatkozva közölte, hogy a 2019-es európai parlamenti választáson a párt biztosan nem akarja újra, harmadszor is támogatni, ám ő szívesen triplázott volna, és megsértődött a kikosarazáson. Több jobbikos politikus szerint Morvai közeledik a Fideszhez, kormánypártiak azonban közölték: nem tudnák elképzelni, hogy rákerüljön a párt EP-listájára.

Morvai most közleményében azt írta, nem szeretne politikai pártokkal együttműködni, így a Fidesztől sem várt felkérést. Mint fogalmazott: ezek a vádak elkeserítőek. Függetlenként indulna az EP-választáson, de arra nem adnak lehetőséget a jogszabályok. Hozzátette: „Jogászi és egyetemi oktatói hivatásomat rajongva szeretem, így örömmel térek vissza egyetemi docensi munkakörömbe, ahol egyébként jelenleg is dolgozom, fizetés nélküli szabadságom alatt, képviselői munkám mellett. Ha a sors úgy hozza, szívesen végzek majd másféle jogászi munkát is.”

Mint írta, az elmúlt három évben érdemi döntésekbe nem vonta be a párt, ő pedig nem tud egyetérteni a Jobbik politikájával. Többek között a „Soros-terv létének tagadásával” sem ért egyet


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »