Morvai Ferenc: Magyar Bálint azt mondta, menjek a picsába Petőfivel. És Orbánt s

Morvai Ferenc: Magyar Bálint azt mondta, menjek a picsába Petőfivel. És Orbánt s

A szart már elégeti, s ígéri, hamarosan a vizet is fogja. Petőfi-kutatása miatt sokszor kiröhögték, de ő legalább a saját pénzén játszik. Nem lacafacázik, a miniszternek odavágta lába elé a kávéscsészét, Ádernek meg a minap mondta meg a frankót. Azt viszont nem árulja el, hol a csont. Ha szabad egy maszek megjegyzést tenni: szurkolunk neki.

Csináltam egy kis stiklit. Még egyszer annyit rámvertek. Egy kis hölgy írja az életem történetét. Egyedül én voltam paraszt. Felrobbant a kazán, három embernek levitte a lábát. Mi csináltuk ezt a szarégetőt.

Van pár perce?

Kérdezzél!

Mennyi pénze ment el erre az egész Petőfi-kutatásra?

Ez, látod, nehéz kérdés… Csak ez a mostani vizsgálat több tízmillió forint.

Huszonöt éve csinálja. Mennyi a vége? Százmillió?

A minap kínai igazságügyi szakértők állították Pesten, hogy huszonöt éve Barguzinban tényleg Petőfi csontjait találta meg Morvai Ferenc.
Tudósításunk: Megvan Petőfi, jövőre temetik.

Hírdetés

Áh. Sokkal több. Csak a népi ellenőröknek kifizettem büntetésbe közel százmilliót, pontosabban nyolcvannégyet. Még a régi rendszerben, amikor befejeztük a kutatást.

Az hogy volt?

Csináltam egy kis stiklit, ugyanis a tudósokat, mint hegesztőket utaztattam Szibériába. Ott csináltam egy vállalatot, hogy el tudjam számolni a költséget. Aztán kiszámolták a népi ellenőrök – ugye akkor még nem APEH volt -, hogy mennyi az összes költség, és még egyszer annyit rámvertek. Ez már önmagában százhatvannyolcmillió.

Százhatvannyolc?

Annyi. A kutatás miatt háromszor veszítettem el a vagyonomat! Háromszor vettem meg a saját házamat! Elvette az APEH, én meg visszavásároltam. Van egy kis hölgy, aki írja az életem történetét, itt van valahol a teremben, érdekes dolgokat ír le.

Megvan még a kazáncége?

Hogyne! Most nyertünk legnagyobb díjat Európában! Mi csináltuk ezt a szarégetőt.

Hogy micsodát?

Szennyvíziszap-égetőt. Most volt Magyarországon ez a vízügyi konferencia, négyszáz ország volt itt, együtt tartottunk Áderral előadást. Egyedül én voltam paraszt, én ugye nem beszélek nyelveket, illetve annyira beszélek, hogy ne lopjanak el, bárhová megyek a világban, most is egyedül voltam Kínában, nem tolmáccsal. A lényeg az, hogy volt vagy húsz előadó, mert Áder megegyezett Amerikában környezetvédelmi valamiben, na most mivel a legnagyobb fejlesztéseink nekünk vannak, ismernek engem Brüsszelben is, muszáj volt meghívnia. El is mentünk, és megnyertünk mit tudom én milyen díjakat, nem is ez a lényeg. Felsorolták, mennyi milliárdot költ ez az ország fejlesztésre, és megkérdezte tőlem a párizsi meg az olasz vezető, hogy mi mennyi támogatási pénzt kaptunk. Mondtam, hogy egyszer ígért a Lázár úr kilencszázharmincmilliót, de azt is elfelejtette ideadni. Na, eztán Áder vitába keveredett velem, hogy miért kell ezt kiteregetni. Na, álljon meg a menet!


Forrás:szmm.hu
Tovább a cikkre »