Morvai azt üzente Dúró Dórának: vissza ne adja mandátumát

Morvai azt üzente Dúró Dórának: vissza ne adja mandátumát

Közös közleményben cáfolta négy jobbikos képviselő azokat a sajtóhíreket, amelyek szerint el akarják hagyni a párt parlamenti frakcióját. Szerintük az ezzel kapcsolatos cikkek csak bomlasztási kísérletnek számítanak. Azok után jelentek meg találgatások a Jobbik-frakció szakadásával kapcsolatban, hogy kedden kizárták Dúró Dórát a képviselőcsoportból, és a titkos szavazáson négyen szembementek a párt vezetésének akaratával. Azt még mindig nem tudni, hogy Dúró Dóra visszaadja-e mandátumát.

Morvai Krisztina, az egykor a Jobbik színeiben politizáló európai parlamenti képviselő szerint – derül ki az Echo televíziónak adott nyilatkozatából – a Jobbik megalázza és meghurcolja azokat, akik nem adták fel az eredeti irányvonalat. Mint mondta: felháborító, hogy éppen Dúró Dórával akarnak példát statuálni.

Úgy fogalmazott: amit a politikussal „művelnek”, „az egyszerűen megengedhetetlen”. Az EP-képviselő a tévéműsorban azt üzente Dúró Dórának: „vissza ne adja” a mandátumát, „már csak azért se, mert akkor az a látszat keletkezne, hogy ezt emberekkel, akár hétköznapi munkahelyeken is, akár bárhol máshol meg lehet csinálni. Márpedig nem lehet ilyet megcsinálni”.

Politikai leszámolások?

A Sneider Tamás-vezette Jobbik – úgy tudni – politikai leszámolásba kezdett azokkal szemben, akik korábban a megválasztott elnök ellenfelét, Toroczkai Lászlót támogatták.

Hírdetés

Elsőként az ásotthalmi polgármester mellett elnökhelyettesként induló Dúró Dórától szabadultak meg – hangzott el az M1 szombat esti Híradójában –, akit bizalomvesztésre hivatkozva rövid időn belül kizártak a frakcióból, mert a kongresszus után nem határolódott el Toroczai Lászlótól. Dúró Dóra azt mondta: mandátumáról egyelőre nem mond le, de szinte biztos, hogy otthagyja a Jobbikot, amivel szerinte nem lesz egyedül.

Dúró Dóra szerint Volner János, Apáti István és Steinmetz Ádám is támogatta őt, amikor a kizárásáról döntött a frakció.

Volner János és Apáti István azonban pénteken – Hegedűs Lorántnével és Szávay Istvánnal közös közleményben – igyekezett leszögezni, hogy eszünk ágában sem áll elhagyni a Jobbik parlamenti frakcióját.

Közben Toroczkai László – aki ellen platformalakítási kísérlete miatt etikai és fegyelmi eljárás indult – azt is megerősítette: nem kizárt, hogy önálló frakciót alakítanak a parlamentben.

hirado.hu

The post Morvai azt üzente Dúró Dórának: vissza ne adja mandátumát appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »