Morvai: az én levelemet is kezelje feljelentésként, mint ahogy az izraeli nagykövet esetében is tette!

Morvai Krisztina nyílt levele dr. Polt Péter legfőbb ügyész részére

Tisztelt Legfőbb Ügyész Úr!
1. Izrael állam hadserege a Gázai övezet elleni egy hónapja tartó támadások során 1938 palesztin személy életét oltotta ki, 84%-uk civil áldozat, a megölt gyermekek száma 460, a megölt nők száma 246. Az ENSZ által is a nemzetközi jog durva megsértéseként értékelt izraeli légi és szárazföldi csapások során 7920 palesztin ember sérült meg, túlnyomórészt civilek, közülük 2011 gyermek, 1415 nő. A támadások jellegéből következően a sérülések jelentős számban kirívó súlyúak, s maradandóak, azaz például a végtagok amputációjával járnak. Teljes családok haltak meg, sok gyermek végignézte szülei, testvérei felrobbanását, haldoklását, illetve halálát, illetve szülők nézték végig gyermekeik szenvedését, kínhalálát, testük bombák általi darabokra szaggatását. Mintegy 300 ezer embernek kellett elhagynia – többnyire földig rombolt – otthonát. A támadások célpontjai egyebek mellett iskolák és menekültek elszállásolására szolgáló épületek, továbbá kórházak és mentőautók voltak. Bár mind az ENSZ, mind az EU vezetői elítélték a leírtakat, s világszerte hatalmas tiltakozó megmozdulásokat rendeznek a “civilizált világ” végső soron tehetetlenül és tétlenül szemléli az eseményeket.

Hírdetés

2. Orosz Mihály Zoltán a magyarországi Érpatak polgármestere a fentiek miatti felháborodásában néhány nappal ezelőtt szintén demonstrációt rendezett az általa – választott helyi vezetőként – irányított településen. Az eseményt bemutató és az interneten fellelhető felvétel tanúsága szerint Orosz Mihály Zoltán éles hangon ítélte el az izraeli agressziót s egyebek mellett szimbolikusan “halálbüntetést” hajtott végre hóhérnak öltözött személy segítségével Izrael állam két vezetőjén, kifejezve, hogy a közel kétezer ember életének kioltásáért és közel nyolcezer ember, közöttük nagyszámú gyermek megsebesítéséért álláspontja szerint a halálbüntetés tekinthető tettarányos és igazságos büntetésnek. A “performansz” keretében a jelképes ítélet-végrehajtásra úgy került sor, hogy a két izraeli állami vezetőt szimbolizáló szalmabábút az “ítélet-végrehajtó felakasztotta”. Az eseményen személyi sérülés nem történt, hétköznapi megfogalmazásban “senkinek haja szála sem görbült”.

Az 1. pontban körülírt jogsértő cselekményeket elkövető Izrael államot Magyarországon képviselő nagykövet utasítására az ügyészség büntetőeljárást indított Orosz Mihály Zoltán polgármester ellen. A híradások szerint a polgármesteri hivatalt több tucat nyomozó szállta meg, s a település működéséhez nélkülözhetetlen számítógépeket és egyéb technikai eszközöket foglaltak le.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »