Mónus József ismét világcsúcsot lőtt, ezúttal Olaszországban

Mónus József ismét világcsúcsot lőtt, ezúttal Olaszországban

A Farkas saját készítésű, 40#-es Zrínyi íjával és nyílvesszőjével, kategóriájában soha nem látott óriási lövésével most is maradandót tett le a "rekordok könyvében" is, hiszen az ázsiai stílusban 50#-ig kategóriában 414 métert lőtt.

Elképesztő távolság ilyen viszonylag kis erősségű íj és lövésmód esetében, amit a mostani versenyen megmutatott a világnak a hajdúnánási versenyző. A versenyen három kategóriában versenyzett és lőtt a legtávolabbra.

Mónus József szavai:

– Szerintem nagyon kedvezőtlen volt az időjárás az én lövésmódomnak, amit most alkalmaztam, de a versenyen az adott körülményeknek között kell eredményesnek lenni.

Annyira örültem ennek a 414 méteres lövésnek, mert szeretem újra és újra megmutatni, hogy a már-már lehetetlen távolságnál is lehet messzebb lőni. Az pedig, hogy 575 méterre lőttem korlátlan vadászreflex kategóriában, még most is bizsergető érzés.

Örülök, hogy egy lehetek a magyar emberek között, aki semmi mást nem csinál, mint összegyűjti az emberek akaraterejét, hitét, vágyait, és kiáll a küzdőtérre. Én ezt íjjal teszem, majd saját tudásom hozzáadásával, ezen hit, nemzetimúlt-tisztelet, büszkeség és vágyak erejével harcolok a piros-fehér-zöld lobogó megbecsüléséért. Pénz nélkül, lemondásokkal, elszántan, szabadon, büszkén, de legfőképp MAGYAR emberként!

Hírdetés

Persze hogy erőt adnak ezek az érzelmek, persze hogy feledtetnek minden verítéket, kínlódást, fáradozást, és adott esetben a könnyeket is. Hétről hétre erőt kell vennem magamon, mert még mennem kell tovább.

A világon nekem nemcsak a legtávolabb vagy legpontosabban lövőket kell legyőznöm a versenyek színterein, hanem a legjobb íjakat és nyílvesszőket is túl kell lőnöm saját készítésű fegyvereimmel.

– Mit szeretne kérni, ha teljesülhetne egy kívánsága?

– Azt szeretném, hogy az emberek barátságát és hitét továbbra is magam mellett tudhassam azért, hogy tovább élhessen bennem a meggyőződés, hogy együtt vagyunk, és nem vagyok egyedül.

– Mit szeretne még elmondani zárszóként legújabb sikere kapcsán?

– Röviden megfogalmazva: köszönöm, magyarok!

Most megyek tovább, mert van még feladatom: a győztes jogán megmutatni a világnak a magyar zászlót!

(Fb)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »