Monica Iacob-Ridzi rácsok mögött marad

Monica Iacob-Ridzi rácsok mögött marad

Elutasította Klaus Iohannis államfő Monica Iacob-Ridzi – és Gheorghe Mencinicopschi – kegyelmi kérvényét. A kegyelmi kérvényt még május végén nyújtotta be felesége számára a Cotroceni-palotánál Tiberiu Iacob-Ridzi petrozsényi polgármester.

A hatalommal való visszaélésért 5 év szabadságvesztésre ítélt volt miniszter február közepén került rácsok mögé, s az elnöki döntés nyomán továbbra is ott marad. Tiberiu Iacob-Ridzi nem leplezte csalódottságát, elmondása szerint az utolsó pillanatig reménykedett, hogy az államfő humanitárius okokból megkegyelmez feleségének.

Hírdetés

A kegyelmi kérvény ugyanis egészségügyi és humanitárius indokokon alapult. A börtönben Monica Iacob-Ridzi egészségügyi állapota jelentősen romlott, amúgy is gyenge immunrendszere tovább gyengült. Másrészt a Iacob-Ridzi házaspár két gyermeke (5 éves kisfiú és 2 éves kislány) is örökölte édesanyjuk immunrendszer-betegségét, amiért rendszeresen járnak kezelésre Bukarestbe, mivel Petrozsenyban arra nincs lehetőség. A gyerekeket nagyszüleik viszik hetente a fővárosba, és nagyon nehezen viselik édesanyjuk távollétét, szemléltette a szomorú helyzetet Tiberiu Iacob-Ridzi.

nyugatijelen.com


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »