Momentum-levél az amerikai nagykövetnek

Berg Dániel, a Momentum elnökségi tagja és egyben magyar-amerikai kettős állampolgár a mai napon (a függetlenségi ünnep alkalmából) élve alkotmányos jogával levelet küldött az Amerikai Nagykövet, David B. Cornstein részére.

Berg nyílt levélben kérte David B. Cornsteint, az Egyesült Államok magyarországi nagykövetét, hogy a magyar kormánnyal való tárgyalásai során tegye szóvá azokat az intézkedéseket, amelyek árthatnak az amerikai és magyar kapcsolatoknak, valamint veszélyeztetik a magyar és amerikai érdekeket.

Hírdetés

Berg levelében kifejezte aggodalmát a CEU ellehetetlenítése és a növekvő orosz gazdasági és politikai befolyás kapcsán is, valamint problémaként azonosította, hogy a kormány továbbra is gátolja a NATO hatékony fellépését az ukrán konfliktusban.

„Reggelente munkába menet mindennap elmegyek Reagan elnök szobra mellett a Szabadság Téren. Egyre inkább és inkább emlékezek a híres idézetére: „A szabadság sosem több mint egy generációra van a kihalástól… Harcolni kell érte [és] megvédeni.”

Ez különösen igaznak tűnik azon baljós és bizonytalan időkben, amelyben most élünk, mikor a demokrácia egyre inkább veszélyben van ellenséges, autoriter erők által.” – fogalmazott a Momentum elnökségi tagja levelében.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »