Molotov-koktélokat dobtak a "fiatalok" egy zsinagógára Göteborgban – Malmőben intifádát hirdettek és golyókat ígértek

Molotov-koktélokat dobtak a "fiatalok" egy zsinagógára Göteborgban – Malmőben intifádát hirdettek és golyókat ígértek

Gyújtópalackkal dobáltak meg egy zsinagógát álarcosok a svédországi Göteborgban szombaton késő este, senki sem sérült meg – közölte a helyi sajtó.

A zsinagóga egyik helyiségében rendezvényt tartottak, az ott tartózkodó fiatalok az épület alagsorába menekültek a támadás miatt.

Allan Stutzinsky, a göteborgi zsidó közösség elnöke elmondta, hogy a gyújtópalackok lángja nem terjedt át az épületre.

Az incidens ugyanaznap történt, amikor a fővárosban, Stockholmban tüntetők tiltakoztak Donald Trump amerikai elnök döntése ellen, amely szerint az Egyesült Államok nagykövetségét Tel-Avivból Jeruzsálembe költöztetik. A megmozdulás többnyire békésen zajlott, ugyanakkor a résztvevők elégettek egy izraeli zászlót.

Hírdetés

Margot Wallström külügy- és Morgan Johansson igazságügyi miniszter természetesen nem győztek a Twitterükön felháborodni a szörnyű antiszemitizmuson és gyűlöleten, de Svédország iszlamizációjával még nem fedezték fel az összefüggést.

A zsidó lap arról is beszámol, hogy szombaton Bécsben is több száz muszlim tüntetett, és figyelmeztették a zsidókat, hogy Mohamed serege visszatér. Ha úgy értik, hogy hazamennek a Közel-Keletre, az szerintünk sem rossz ötlet.

(Kuruc.info – Sveriges Radio – Háárec – MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »