Molnár Ricsi videózta magát a baleset pillanatában – de ezúttal is csak jót akart, sőt, nem tudta, hogy nem vezethet, nem ő tehet erről

Molnár Ricsi videózta magát a baleset pillanatában – de ezúttal is csak jót akart, sőt, nem tudta, hogy nem vezethet, nem ő tehet erről

Csütörtökön délelőtt folytatódott a tárgyalás a Fővárosi Törvényszéken a Dózsa György úti halálos baleset ügyében. Két éve a kecskeméti maffiaper volt vádlottja, Molnár Richárd egy Mercedesszel csapódott egy balra kanyarodó Citroënbe a Dózsa György úton. A balesetben egy 23 és egy 37 éves férfi meghalt, többen pedig súlyosan megsérültek. Az ügyészség minkét sofőrt halált okozó közúti baleset gondatlan okozásával vádolja.

A tárgyaláson levetítettek egy korábban a nyilvánosság számára ismeretlen videót. Ezen az látszik, hogy Molnár Richárd mobilozott a baleset pillanatában, saját magát videózta még a baleset előtti másodpercben is. Azt a szakértő állapíthatja meg, hogy Molnár a mobilt a kezében tartotta-e, vagy a műszarfalon volt. Erre valószínűleg a következő tárgyaláson ad majd választ – írja az Index.

Védője azt kérte a bírótól, hogy a nyilvánosság kizárásával vetítsék le a videót a tárgyaláson, de a bíróság az indítványt elutasította. Molnár ezután csak annyit kért, hogy a felvétel végén hallható sikolyokat már ne játsszák le, a bíróság ennek a kérésnek viszont eleget tett.

Molnár a néhány másodperces videó levetítése után azt kérte a bírótól, hogy hallgassák meg röviden a felvétellel kapcsolatban. Mint mondta, ezt a felvételt azért nem adták be bizonyítékként, mert "az olyan tartalmú, ami nem tartozik másra, nem tartozik a sajtóra". Majd ezt hazudta:

Mivel ez nem titok tovább, elmondom, mi történt. Ezt az autót én meglepetésként vettem a páromnak. Ezt a felvételet neki szerettem volna elküldeni, hogy jelezzem, hogy egy autót kap tőlem ajándékba. Ez a telefon le volt téve a pohártartóba.

Kár, hogy az autóból semmi sem látszik a videón, így nehezen jött volna rá a kedves, mi lett volna a meglepetés…

Hírdetés

Ezt a videót vetítették le a tárgyaláson:

//embed.indavideo.hu/player/video/c226cd75f5

Frissítés: személyiségzavarban szenved, nem tudta, hogy nem vezethet (tehát ártatlan szegény…)

Úgy tűnik, bedobják a "terroristafelmentő érvet": súlyos személyiségzavarban szenved, nem tudta, hogy nem szabad neki… Következtetés: mentsük fel, vagy legalább kapjon felfüggesztettet!

Az egyik vétlen áldozat családjának jogi képviselője szerint a videózás tökéletesen illeszkedik a Molnár Richárd elleni bizonyítékok sorába. A vádlott annak ellenére, hogy pár másodperc múlva bekövetkezik a halálos következmény, teljes nyugodtsággal, borzasztó nagy sebességgel vezeti a gépjárművét és közben mindvégig lényegében nyugodt magatartást tanúsít, és gyakorlatilag arra koncentrál, hogy a szelfin jó megjelenést tudjon nyújtani – mondta Szabó Eszter sértetti jogi képviselő.

A tárgyaláson a bíró felolvasta a vádlott pszichológiai vizsgálatáról készült szakértői jelentés főbb megállapításait. Ezekből kiderül, hogy "M." Richárd súlyos személyiségzavarban szenved.

"Nem tudta, hogy pszichés okból alkalmatlan a járművezetésre, tehát az elsőrendű vádlott saját magának fel nem róhatóan nem volt tisztában azzal, hogy pszichopátiája miatt veszélyes járművet vezetnie" – közölte Varga Bea bíró.

Az igazságügyi pszichológus szakértő kizárta, hogy "M." Richárd elmebeteg lenne. Emlékeztetett ugyanakkor arra, hogy közlekedési büntetőpontjai miatt a férfinak korábban utánképzésre kellett mennie, ez azonban nem hozott eredményt – közölte az M1 híradója.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »