Molnár magyarázkodott, Moldova senkit nem tud komolyan venni

Molnár magyarázkodott, Moldova senkit nem tud komolyan venni

A Magyar Kétfarkú Kutya Pártot magasztalta Moldova György. A Kádár-hívő Kossuth-díjas író a teljes magyar baloldalt hiteltelennek tartja. A Baloldali Sziget Fesztiválon az MSZP elnöke megpróbálta helyretenni ellentmondó nyilatkozatait a menekültek kötelező befogadásáról.

„Nem tudom, érdekes, hogy két MSZP-s kiment, miközben beszélek. Nem tudom, mit mondjak, aminek örülnének” – a Kossuth-díjas író mai is nagy tisztelője Kádár Jánosnak. Az utódok közül viszont nem tud választani.

„Nem járok szavazni. Mondjanak egy pártot, amelyiket komolyan tudok venni! Még a kétfarkú kutya, még azt mondom, a legrokonszenvesebb, de hát nézzék végig a kínálatot” – vélekedett Moldova György.

Hírdetés

Moldova György székét az MSZP elnöke vette át. Vajnai Attila maradt, Molnár Gyula vele vitatkozott a baloldal jövőjéről.

„Ne izguljanak, nem azért ültem 4 vagy 5 évet a vádlottak padján, hogy ezzel álcázzam a Fidesz-ügynöki múltamat. Nem azon dolgozunk, hogy ez a rendszer fennmaradjon” – az MSZP elnöke magyarázkodni kényszerült az ellentmondó nyilatkozatai miatt. A szocialista párt a népszavazás bojkottjára kéri híveit, de közben Molnár Gyula arról beszélt, hogy az MSZP kész támogatni a kormányt az uniós menekültkvóta elleni harcban. Meg is kapta érte a magáét, az interneten olyan hozzászólásokat is lehetett olvasni, hogy a politikust kilóra megvette a Fidesz.

„Most október 2-áról kell beszélni, és ebben az álláspontunk teljesen egyértelmű. Olyan népszavazásról van szó, ami felesleges és nem oldja meg a valódi problémákat, és azt javasoljuk, hogy ne vegyenek részt a szavazáson. Erre fogunk kampányolni, és október 3-án majd ezt a mondatot folytatni fogom, és akkor arról beszélünk, hogy a menekültkérdést hogy lehet kezelni, és mi legyen a viszonya Magyarországnak a betelepítési kvótához” – fogalmazott Molnár.

Vajnai Attila szintén távolmaradásra szólította fel a baloldali választókat. „Mi aktív bojkottra buzdítjuk az egész országot, ez egy illegitim rendszer és ez egy illegitim nem is szavazás, hanem propaganda-hadjárat, és ezzel szemben aktív bojkottra van szükségünk mint országnak. És szembe kell állítani a kormány állításait azokkal a szociális problémákkal, melyek valóban érintik a magyar társadalmat” – hívta fel a figyelmet Vajnai Attila, a Munkáspárt 2006 elnöke.

A baloldali pártok együttműködése a népszavazási kampányra korlátozódik, a 2018-as választási felkészülésről később egyeztetnek.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »