Molnár: Három politikai erő küzd meg 2018-ban

Molnár: Három politikai erő küzd meg 2018-ban

Három komolyan vehető politikai erő fog megküzdeni a 2018-as parlamenti választásokon: a kormányzati tapasztalatokkal nem rendelkező Jobbik, a hitelét vesztett Fidesz és egy egységes baloldal – mondta Molnár Gyula, az MSZP elnöke Magyarország élőben című műsorunkban.

A politikus szerint Botka László személye alkalmas a baloldallal szembeni hitelességi és kormányzóképességi kritikák eloszlatására, de szükség van a 2010 előtti baloldali kormányok politikájától való elhatárolódásra is.

Hírdetés

„Ki kell, ki fogjuk mondani, hogy egy válságkezelés ürügyén olyan politikát folytattunk, amely pont azt a bázist sújtotta, amely valójában hagyományosan a mi bázisunk. Nevezzük kisembereknek vagy a bérből, munkáikból élőknek, a nyugdíjasoknak. Ettől, azt gondolom, el fogunk határolódni, és világossá tesszük, hogy lehet ma olyan változásokat hozni, ami nem megszorításokon alapul” – mondta a Hír TV-ben az MSZP elnöke.

Az MSZP elnöksége egyhangúlag támogatta Botka László miniszterelnök-jelöltségét – jelentette be Molnár Gyula, a párt elnöke. A testület egyben felhatalmazta Szeged szocialista polgármesterét arra, hogy a következő hetekben egyeztessen a szükséges lépésekről a lehetséges szövetségesekkel.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »