Molnár Balázs kipakol a Jobbik viselt dolgairól – interjú

Az önkormányzati választásokig a Jobbik foggal-körömmel fogja védeni Kovács Bélát, utána azonban akár mindent magával ránthat az EP-képviselő – mondja a Kovács-ügyről az évekig a Jobbik körül tevékenykedő, jelenleg a Magyar Hajnalt szervező Molnár Balázs, aki emailben válaszolt kérdéseinkre. A Szegedi Csanád elleni OLAF-feljelentést megfogalmazó Molnár szerint a kuruc.info tabudöntögető botránylapnak indult, mára azonban pártharsonává vált.

Hogy került Brüsszelbe? Hogyan kötődik a Jobbikhoz?

Elöljáróban két megjegyzés: sajnálom, hogy nem videón kérdez, mert akkor nehezebben tudnék kitérni a fogós kérdések elől. A másik: nem értem, miért nem tárta fel a bármely oldali sajtó fél-egy évvel ezelőtt azokat az ügyeket, amikről én régóta beszéltem. Nos, a Jobbikhoz közvetlenül sehogy, tag se voltam soha. Egy eszméhez kötődöm. Közel tíz évet dolgoztam nekik ingyen. Aztán 2010-ben Szegedi Csanád felvett budapesti helyi asszisztensének, tizenegy hónapig tartott. Minimálbérért fordítottam, közleményeket, tanulmányokat, cikkeket írtam neki. Nem vagyok rá büszke, de másokkal ellentétben 2012 után tettem is azért, hogy lemossam ezt a szégyenfoltot. Hiszen Csanád egy nemzetet vágott át. Brüsszelbe már az Európai Parlament szerződéses tisztviselőjeként kerültem (nem Szegedi vagy a Jobbik alkalmazottjaként), igaz, az álláslehetőségre Szegedi hívta fel a figyelmemet 2010 vége felé. Ide több diploma és nyelvtudás kellett. Az EP-frakciókhoz nem tartozó képviselőinek kiszolgálását végző osztály vett fel, amely arra utasított, hogy a jobbikosokat segítsem. Azaz Szegedit, Morvait és Kovácsot. Az itt töltött évek alatt aztán rá kellett jönnöm, hogy Szegedi és a Jobbik körül is sok dolog bűzlik és köszönőviszonyban nincs a saját magukról sugárzott propagandával. Röviden: az elmúlt 24 év egyik legnagyobb átverése. Én egy értékrendre esküdtem fel, nem egy pártra, amit már jóval a Jobbik létezése előtt is képviseltem, ezért engem sokként ért a Szegedi-gate. Úristen, hát kinek is dolgoztunk eddig? – tettem fel a kérdést, és elhatároztam, hogy nem hagyom annyiban.

Jobboldali radikális körökben ezt sokan árulásként élik meg.

Mondhatják a csőlátásúak, hogy miért a Jobbikkal és miért nem az MSZP-vel foglalkozom, továbbá nem illik oda, ahonnan ettem… A kérdés is hazug és terelő. Fél életemben a komcsik ellen küzdöttem, szellemileg és fizikailag is. 2006-ban ott voltam a Gyurcsány-rezsimmel összecsapó tömegben a legforróbb helyszíneken. Be is vittek, meg is sérültem, elítéltek. Évekkel később kaptam csak kártérítést. De ha nem tettem volna, akkor is jogom lenne, mint bárkinek, felelősségre vonni azt, akire szavaztam és aki belőlem él. Sőt annak is joga lenne ehhez, aki nem szavazott, mert azoknak az adójából is élnek a pártok. A marxistákról évtizedekkel ezelőtt is tudtam, kicsodák, a jobbikos vezetők némelyikéről még ma sem tudható igazán, ki is valójában. Éppen a jobbikos vezérek tojnak az én asztalomra és sok magyar ember asztalára, akik milliárdos bevételekhez juttatták őket. Mellékesen én magának a Jobbiknak egy fillérjébe sem kerültem, de a Jobbik pénze, ismétlem, valójában a mi pénzünk, tőlem, tőled kapták.

Próbálták meggyőzni arról, hogy ne nagyon feszegesse ezeket a dolgokat?

Amikor Csanád lebukott, megtehettem volna, hogy mint a legtöbben, lapítok, ne szólj szám, nem fáj fejem és akkor hosszú karrier vár a Jobbik közelében. Sőt, erre fel is kért 2012 szeptemberében Kovács Béla, mondván, ne „provokáljuk”, ne bántsuk Szegedit, sőt, ha kérése van, teljesítsem továbbra is. Köpni-nyelni nem tudtam, nem értettem, hát nem kell a Jobbiknak az a mandátum, hát nem akarják elkapni a grabancát? Aztán később összeállt a kép. Nemet mondtam Kovácsnak, innentől hamar megromlott a korábban jónak mondható viszonyunk. Ezzel együtt még egy évébe telt, amíg a parlamenti főnökömnél Szegedivel közösen elérték, hogy ne hosszabbítsák tovább a szerződésemet, amire egyébként ígéret volt. Összesen minimum három évről volt szó, de ebből végül csak két év öt hónap lett. Hamar leesett, hogy itt nemcsak Csanád a hunyó, ha ennyire védik, így ezután igyekeztem mindent „kinyomozni”.

És mi lett ennek a nyomozásnak az eredménye?

2012 őszén írtam egy feljelentést az uniós nyomozóhatóságnak (OLAF), együttműködve több más, a Jobbik környékéről Szegedi és Kovács miatt kirúgott volt munkatárssal. Szegedi olyan ügyeinek kapcsán, mint az Ambrus-féle, vesztegetés gyanúját felvető hangfelvétel, fantomalkalmazottak és más uniós pénzügyi „trükkök”. Lenhardt Balázs aztán aláírta, de én és társaim voltunk a szerzők. Maradjunk most annyiban, hogy az adatok szerint nem csak Szegedi volt érintett bizonyos, „érdekes” uniós fennforgásokban. Említek párat, ami ugyan talán nem ütközik törvénybe, de megmutatja, hogy a Jobbikban a megélhetési politizálás, a sógorkomázás ugyanúgy előfordulhat, mint másutt. Kovács a felesége orosz unokaöccsét is alkalmazta gyakornokként, aki ráadásul nem sokat volt Brüsszelben, és kétlem, hogy bármely melót végzett volna. Illetve felvett asszisztensnek olyan embert, aki az EP egyik munkanyelvét, az angolt vagy franciát sem beszélte. A rokonok, házastársak, képzetlenek, sőt, balliberálisok helyzetbe hozása nem ritka a „nemzeti radikális” pártban. De a hithű régi radikális akkor is gyanús, ha 4-5 nyelvet beszél.

Mire jutott az OLAF-vizsgálat?

Úgy hallottam Brüsszelből, hogy még folyik a nyomozás az OLAF-nál, ezek jellemzően sokáig tartanak. Kovács Béla és Morvai Krisztina elutasította a feljelentéshez, vagyis Szegedi elszámoltatásához való csatlakozást, ahogy a Jobbik vezetői is. Sőt, kirúgták Lenhardtot. Aki csak pisszenni mert Csanáddal kapcsolatban, otthon és kint is hamar kívül találhatta magát. Magyarok sokaságát hányták képletesen szólva kardélre egy cionista zsidó miatt. Mindezt a „legmagyarabb” pártban és körülötte. Ekkor már én is Szabó Gáborék feketelistájának élmezőnyében szerepeltem, természetesen, hisz nemigen rejtettem véka alá a véleményemet.

A párton belül nem lehetett volna megoldást találni a problémákra?

Közel egy évig küzdöttem, hogy „házon belül” kezeljék Szegedi és Kovács dolgait. Volt ígéretem, írásos például Morvai Krisztinától, szóbeli Novák Elődtől, hogy Vona fogad és átbeszéljük. Természetesen soha nem fogadott, hazudott az egész csapat. Miután a „szolgálati úton” eredményt elérni nem lehetett, most már bárkinek segítek a tényfeltárásban. Nem én tehetek róla, hogy az Alfahír vagy a kuruc.info nem hajlandó leleplezni a magyarok érzéseivel kufárkodó jobbikos vezetőket. Szégyelljék magukat a lelkiismeretlen zsoldosok és pártfirkászok. Ki is idézte a radikálisok között, hogy az „igazság szabaddá tesz”? Vona.

A Jobbik szervezeti politikája mellett a politikai irányvonalukkal is elégedetlen volt.

Elfogadhatatlannak találtam azt is, hogy a „széljobbos” párt egyre nagyobb arányban szavazza meg az Országgyűlésben az általa szidalmazott kormány törvényjavaslatait, saját bevallásuk szerint is minimum 60 százalékban. A konstruktív ellenzékiség egy vicc, ennek csak egy háborúban volna létjogosultsága, hiszen ezzel azt mondják, hogy nincs baj a Fidesszel. Akkor viszont mi szükségünk egy sok milliárdból fenntartott álellenzékre?

Az is feltűnt idővel – mivel én voltam a három jobbikos szavazólistáinak egyik fő előkészítője –, hogy Morvaiék nem feltétlenül szavaznak az EP-ben a nemzeti radikális értékek mentén. Sőt, jegyzőkönyvek igazolják, hogy az általuk vállaltakkal szemben igent nyomtak az EU a magyar mezőgazdaságnak és gazdáknak a Jobbik szerint és szerintem sem előnyös úgynevezett Közös Agrárpolitikájára. Közösen a néppártiakkal, szocikkal. Ahogy más fontos ügyben is. Például amikor az EP úgy döntött, hogy fokozni kell a homoszexuálisok és „transzneműek” védelmét, a Jobbik nem adott le ellenvoksot. Utálom a Fideszt is, de onnan legalább egy ember, Surján szembement az eurokrata másságmániával, ellene szavazott. Amikor az EP 2012 arról határozott, hogy Magyarországnak is több afrikai és ázsiai menekültet kell ezután befogadni, szintén nem volt jobbikos ellenvoks!

Morvai tanácsadói közt akadnak, akik rendszeresen forszírozták az eurokrata álláspont elfogadását egyes kérdésekben, ezt dokumentumokkal tudom igazolni. De más csemege is van. Morvai, majd a Jobbik frakciója összesen tízmilliókat fizetett ki az MSZP-s és 168 órás Barcs Endre újságírónak. És ez még mindig csak a felszín. Szóval nem tudok elnéző lenni azokkal, akik sok százezer magyar ember legnemesebb érzéseivel, a hazaszeretetünkkel éltek vissza.

A neve a kuruc.info vélelmezett főszerkesztőjeként is felmerült, amiből aztán per is lett. Mi köze volt a kuruc.infóhoz és mi lett a per vége? 

Jogerősen kimondta a bíróság, hogy nem volt közöm a kuruchoz. A kuruc.info szerintem egyébként egy tabudöntögető botránylapnak indult, mára azonban pártharsonává vált, hiába próbálják álcázni. Ugyanúgy torzít, ferdít, mint más pártokhoz közeli orgánumok. Kár.

Hírdetés

Brüsszelben Szegedi Csanádnak kezdett dolgozni. Mi a véleménye róla?

Nem, Szegedinek itthon dolgoztam 11 hónapig. Brüsszelben már az EP-nek, és ezen keresztül mindhárom jobbikos képviselőnek. Csanád rendkívül tehetséges, intelligens ember, ezt ma sem kell tagadni. Másképp nem tudott volna ilyen sokáig sokakat átverni. Kár, hogy a tehetségét végül is azon magyarság ellen kamatoztatta, amelyik őt magas polcra emelte és dúsgazdaggá tette. Kiváló szónok, nagyszerű vitázó, pillanatok alatt megérti a lényeget. De még nagyszerűbb színész. Remélem, nem hagyják végül futni az uniós nyomozók, ha már a Jobbik és a magyar ügyészség hagyta.

Mit tud Kovács Béláról?

Kovácsot csak 2011-ben ismertem meg. Benyomásaim szerint ő sem tehetségtelen, sőt. Úgy tud órákig beszélni, hogy valójában téged beszéltet. Jó humora van, sokat adomázik, művelt, nyelveket beszél, és első blikkre talpig úriember. Nem kicsi a meggyőző képessége, jó társaság, talán egyedül a borokat nem ismeri… Kezdetben úgy tűnt, még a környezetkímélőbb autózásnak is híve, az LPG-nek. Miután én gázautóval járok, jó közös téma volt. A kutyák is. Én is imádom a bulldog és bullterrier féléket, Béla is.

Később, mint európai parlamenti jelentéstevő, már az egészségre és környezetre legkárosabb dízelmotorok mellett tört lándzsát, holott előtte hosszasan szidtuk közösen a Brüsszelben erős dízel lobbit. Ezt csak azért vetettem közbe, mert látható, hogy könnyen, rugalmasan változik az álláspontja. És ha jobban figyelsz, 1-2 év után akár azt a kérdést is felteszed magadnak, egyáltalán Kovács Bélának hívják valójában? Az életrajza minden sora szigorú ellenőrzésre szorul, már most látható, hogy egyes nyilatkozatai és a leírtak egyes pontokon ellentmondásban vannak. Vegyük csak az életrajzában feltüntetett nyelvtudást! Németül beszélni az életben nem hallottam, de talán csak titkolta. Viszont franciául biztosan nem tud, több ízben segítettem neki ezen a nyelven, ahogy mások is. Más nyelveken viszont tényleg beszél.

Igaz, hogy KGBélának hívják a párton belül?

Én korábban soha nem hívtam annak, de jobbikos körökben nagyon sokan így hívták, kétségtelen. Hogy miért, nem tudom…

Utalt-e valami arra, hogy kémkedne?

Büntetőjogi felelősségem tudatában ezt nem tudom kijelenteni és nem is vagyok kémelhárító – sajnos. A hatóságoknak kell egyértelműen bizonyítani, ha tényleg orosz ügynök. De az ma is megállhat, hogy orosz érdekekért feltűnően sokat lobbizott, miközben őt magyar EP-képviselőnek választották. De ebből sem következik még, hogy valaki kémkedik. Más pártokból is végeztek azon a moszkvai diplomataképzőn, amelyiket a szovjet KGB állítólag saját toborzóterületeként használt. Igaz, hogy Kovács olyan bizottság tagja is volt, amelynek tagjai hivatalból sokszor foglalkoztak, sokat találkoztak oroszokkal, de kétségtelen, hogy Kovács oroszországi tartózkodásainak aránya mindenki másét messze felülmúlta. Béla egyéb ügyeinek feltárásában lehet szerepem, ezt nem tagadom, sőt, büszke vagyok rá. Annak is örülök így utólag, hogy a jelek szerint Kovácsot, a környezetét Brüsszelben lehallgatták, talán engem is. Két okból. Hallhatták, láthatták, hogy én nem kémkedem senkinek, másrészt Kovács Brüsszelben kicsit elengedte magát, jobban biztonságban érezhette magát és többet beszélhetett szabadon, miután jöttek-mentek ott is az oroszok. Mind úgy tudtuk ugyanis, hogy Belgiumban a belga hatóságok nem nagyon hallgatóznak, nem nagyon nyomoznak le mobilcella adatokat más országokhoz képest, és ez igaz is. De nyilván más dolog egy esetleges nemzetközi titkosszolgálati elhárító művelet. Ha igaz, hogy öt évig figyelték, akkor nagyon sok minden másra is fény derülhet az orosz ügyeken kívül.

Milyen kapcsolat van a Jobbik és az oroszok közt?

Béla és Vona fő orosz kapcsolata tudomásom szerint Alekszandr Dugin apja, aki nyilvános adatok szerint magas rangú KGB-s hírszerző tiszt, s Dugin maga is KBG-s levéltári dolgozó volt. Meglehetősen zavaros ideológiát képvisel, ha ezt ugyan koherens ideológiának nevezhetjük. Volt ő egy ideig Putyin tanácsadója, a nemzeti bolsevik párt alapítója és vezetője, majd valamiféle orosz sajátosságú fasiszta ideológia kidolgozója, de ő a már a magában is zavaros „eurazsianizmus” atyja is. Okkult miszticizmus is jellemzi, anticionistának mondja magát, miközben Izraelt is szövetségesnek tekinti. Ezt nem én költöm, ellenőrizhető. Nos, a zavarosságot tekintve nagyon hasonlít Vona Gáborékra, hiszen a Jobbiknak mai napig nincs számon kérhető, kőbe vésett ideológiája, ezért tud pár évente rugalmasan átlényegülni és politikai kurvává lenni. A papíron még keresztény Jobbik elnöke mára azt sulykolja, hogy az iszlám az emberiség utolsó reménye, eközben az Izraellel és USA-val szövetséges török rezsimmel, az Izraellel puszipajtás azeri kommunista diktátorral is kiváló kapcsolatokat ápol. Nemzeti radikális pártból a Jobbik idén tavasszal hivatalosan is néppárttá vált. Ezek egyenként is meg nem bocsátható aljasságok.

Duginra visszatérve, egy dolog azért állandó nála, a nagyorosz birodalmi eszme. Mármost kétlem, hogy az nekünk jobb volna, mint az egyoldalú euroatlanti függés. Egy kis állam egyensúlyozzon a nagyhatalmak közt, de Magyarországon azért mindenki uniós és amerikai életkörülményeket akar és nem oroszt. Mondom ezt úgy, hogy az EU-csatlakozás ellen szavaztam 2003-ban. A másik: nincs olyan, hogy ami keletről jön, az mindig jó, ami nyugatról, az rossz. Csak a magyar érdek legyen állandó, ezért esetről esetre kell mérlegelni. Van, amiben Moszkvának van igaza a Nyugattal szemben, de ettől még nem kell egy másik birodalom alfelébe omlani, mert Putyin sem fogja a magyar érdekeket képviselni, ő orosz elnök. Sokak beteges Putyin-mániája információhiányból táplálkozik. Oroszországban még mindig nagy a nyomor vidéken, van egy maroknyi szupergazdag oligarcha, ha hazafias oligarchák ezek, ha nem. Az olajon, gázon kívül életképes exportáruik nincsenek, sőt mindent importálnak, iparcikket, elektronikát, gépeket, még az élelmiszert is. Sosem elleneztem az orosz kapcsolatok, a kereskedelem fejlesztését, a magyar áruknak piacot keresve; de megint más, ha odáig megyünk, hogy orosz érdekeket képviselünk a Nyugattal szemben. Mi ugyanis, hiába vagyunk most lerongyolódva, a nyugati keresztény kultúrkörbe tartozunk, és a jövőben is Európa közepén fogunk élni, nem az Ural hegységben.

Mi volt a probléma Kovács Béla asszisztensével?

Erre a kérdésre nehéz úgy válaszolni, hogy a lapot se pereljék meg a személyiségi jogokat is tiszteletben tartsuk. Beszéljünk hát egész másról… Egy másik időben, másik univerzumban, egy távoli zöld bolygón állítólag léteznek olyan, nőkkel kapcsolatos cselekmények, amelyek csak ritkán kerülnek rendőrségi és bírósági szakaszba.

Miért alapított új pártot?

Vona Gábor 2013-as évértékelőjében azt mondta, a Jobbikból kirúgottak alapítsanak pártot. De tényleg…

Másrészt elegem lett a megélhetési bizniszpárt átverő show-jából és szeretnék egy olyan nemzeti erőt, ahol a vezetőség számot ad politikai múltjáról és felmenőiről is. Hogy tudjuk egyáltalán ki kéri a szavazatokat. Kiszámoltam, a Jobbik itthon és Brüsszelben összesen közel 10 milliárddal gazdálkodhatott 2009 óta, ha minden juttatásukat, keretüket, költségtérítést, fizetéseket beleszámoljuk. Ebből nem mentettek meg egy gramm magyar földet, sem devizásokat, nem teremtettek mikroszinten sem termelő munkahelyeket, viszont hasonultak a már létező politikai osztályhoz.

Más kérdés, hogy mi, a Magyar Hajnal nagyon későn, tavaly ősszel léptünk be a politikába, s pénz és szervezettség nélkül nem tudtunk eredményt elérni. Igazából ráért volna ez még bőven, mondjuk 2014 őszén, aláírom. Lenhardt Balázs pedig, aki alkalmas lett volna az új nacionalista mozgalom vezetésére, már az elején kitáncolt, majd hátralévő parlamenti idejét semmitevéssel töltötte anélkül, hogy a mandátumáról lemondott volna. Még eljöhet az időnk persze, de ez most másodlagos, a lényeg a nemzeti radikális oldalt megszálló és megbénító politikusbűnözők megbuktatása. Másképp soha nem lesz esély valódi nemzeti ellenállásra. Ezek számoltatnák el a Fideszt, akik még Csanád felelősségre vonását is tűzzel-vassal szabotálták?

A Magyar Hajnal vállaltan neonáci párt. Miért gondolja, hogy erre igény van? Nekem és sokaknak ezek elfogadhatatlan nézetek. Hogyan tud neonáci nézetekkel azonosulni?

Silvio Berlusconi Orbán Viktor hivatalos néppárti szövetségese. Rendszeresen dicséri a fasizmust és Mussolinit. Ugyanígy tesz a szintén baráti Északi Liga. Orbán hogy tud a neofasiszta nézetekkel azonosulni?

De nem kerülöm meg az egyenes választ sem. Jóllehet a „neonáci” kifejezést nem tudom értelmezni, ez kicsit olyan libsi sablon és stempli azokra, akikkel nem tudnak vitázni érdemben.

Magyarországon nem lehet sem neonáci, sem régi náci pártot alapítani, sem működtetni. A Magyar Hajnal alapszabályában és programjában sincsen semmi ilyen. Ezzel együtt tagjaink közt éppen úgy akadnak hungaristák, mint a Jobbik vagy a Fidesz tagjai között, továbbá sima jobbosok, nemzeti radikálisok, nacionalisták. A közös nevező a keményvonalas nacionalizmus, az anticionizmus, a „Magyarország a magyaroké”. Ez a Magyar Hajnal arca és programja egészen röviden. De nem fogok elhatárolódni a hungaristáktól, csak akkor, ha Orbán és maga elhatárolódnak a Fidesz olasz neofasiszta szövetségeseitől…

Mi lesz a Jobbik jövője?

Szerintem, ha megállnak a Kovács elleni vádak, akkor süllyesztő. Az önkormányzati választásokig foggal-körömmel fogják védeni Bélát, aligha van más választásuk, hiszen addig megúszhatja a mentelmi joga fenntartásával a büntető eljárást. Utána viszont mindent magával ránthat, ha… Még mindig kizárólag feltételes módban beszélve: azt csak kevés agyhalottnak lehet beadni, hogy egyik idegen államnak dolgozni rossz, de egy másiknak jó. Aki idegen államot szolgál, az akkor is áruló, ha harmadik fél ellen teszi. Miért nem saját magyar szakállára tette, ha tette? Ha hazánk tele van CIA- és Moszad-ügynökkel, az sem mentség egy esetleges orosz kémkedésre. Staudt Gábor lesz Kovács utóda, ezt már a Vona-párt vezetőségében is sokan biztosra veszik. Esetleg egy jobbikos töredéknek valamilyen Fidesz-szatellit szerep juthat, olyasmi, mint a KDNP-é. A Fidesz utóbbi egy évben nyújtott médiavédelme nélkül amúgy is hamarabb elkezdtek volna erodálódni. De azért látványos volt, hogy hat százalékot buktak hetek alatt egyetlen botrány miatt. Ennyit érnek a cukikampánnyal megfogott vándorszavazók. Példátlan volt az elmúlt 24 évben, hogy egy párt, pláne egy „széljobbos” ne kapjon semmilyen komoly támadást az országgyűlési kampányban. Igen, mert egy ideig érdek volt a Jobbik erősítése, a ballib gyengítése céljából. Most viszont Orbán mégiscsak kiosztja az évekkel ezelőtt beígért nyakleveseket az elszemtelenedett „gyereknek”.

 mandiner.hu
Sobri Joe-magyarhajnal.com


Forrás:magyarhajnal.com
Tovább a cikkre »