Moldova jön, Erdély megy!

A 2 Moldova egyesítése a moldovaiak minden álma, és független, szabad országként való müködése.A moldovaiak több mint fele nem támogatja a Romániával való egyesülést!

A moldovaiak 21 százaléka szavazna a Romániával való egyesülésre, derült ki a moldovai Közpolitikai Intézet legújabb közvélemény-kutatásából. A megkérdezettek 53 százaléka ellenezné az egyesülést, 9 százaléka nem venne részt a referendumom, míg 14 százalék volt az, aki nem tudja, hogy hogyan szavazna.

Ugyanakkor az is kiderült, hogy a moldovaiak inkább bíznak Oroszországban, mint az Európai Unióban. A kutatásból kiderült, hogy egy referendumon 42 százalék szavazna egy közös vámunióra, amely magába foglalja Oroszországot, Fehéroroszországot és Kazahsztánt, míg az Európai Unióhoz való csatlakozást 39 százalék támogatná.

Hírdetés

A felmérést 2015. november 8. és december elseje között végezték, 1160 fő megkérdezésével, 3 százalékos hibahatárra. A felmérés itt érhető el.

Kép: A két Moldova egyesítése a moldovaiak minden álma, és független, szabad országként való működése. Nem akarnak az oláhokkal egyesülni. Az anyanyelvüket “moldoveneasca”-nak (moldovainak) mondják és nem románnak. Ki is jelentik, hogy a romani az a romanik, vagyis a cigányok nyelve. Büszkén tartják, hogy ők nem romanik, hanem moldovaiak.

Forrás: http://vilag.transindex.ro/

Kategória:Hírek, Külföld Tagged: egyesülés, leszakadás, Moldova, Nagyrománia, romanik cigányok, románok oláhok


Forrás:internetfigyelo.wordpress.com
Tovább a cikkre »