Módosítanák a világon egyedülállóan ostoba magyar fegyvertörvényt

Módosítana a fegyvertörvényen Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes – erről a politikus a Magyar Nemzet szerdai számában beszélt.

A magyar szabályozás ugyanis csak a törvényben meghatározott célokra – sport, vadászat, önvédelem és szolgálatteljesítés – engedélyezi az éles lőfegyverek tartását. A régi, kiemelkedő eszmei értékkel bíró fegyvereket ezért az esetek jelentős részében hatástalaníttatni kell, ami viszont egyet jelent a tönkretételével.

Hírdetés

Hasonlóan az oldtimer autókhoz, Semjén Zsolt azt szeretné elérni, hogy ezek a fegyverek is külön szabályozás alá essenek a jövőben. Mint mondta, jelenleg hatástalanítani kell egy ritka, első vagy második világháborús puskát is, amennyiben a gazdája nem tudja vadász- vagy sportfegyverként bejegyeztetni. Ezt barbár eljárásnak nevezte.

Hangsúlyozta: a technikai vívmányok megőrzése – legyen szó akár különleges fegyverekről vagy másról – végeredményben nemzeti érdek is, hiszen egy-egy látványos magángyűjtemény számos látogatót vonzhat az országba. A politikus célja egy olyan törvénymódosítás, amely a fegyvertartási engedély birtokában, ellenőrzött körülmények között lehetőséget ad a régi, jelentős eszmei értékkel bíró fegyverek tartására.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »