Mocskolódó momentumosok – gyilkolni vágyó ellenzékiek

Mocskolódó momentumosok – gyilkolni vágyó ellenzékiek

Vajon mit tegyen az ember, ha az ellenzéki összefogás színeiben momentumosként indulva nem sikerül képviselővé válnia? Nos, más nem marad neki, csak a Facebook-huszárkodós mocskolódás. És ha netán tanárember az illető? Akkor meg pláne! Elvégre ebben a haladóan toleráns, liberálisan őszinte világban jobb, ha az ember tanítványai is minél előbb megtudják, mi a magyar rögvaló!***

Történt, hogy egy verőfényes vasárnapon Benkó Tamás, a Szövetség Balassagyarmatért Ellenzéki Összefogás (továbbiakban SZAB) nevű szörnyszülött tagjaként, valamint a Momentum Nógrád megyei (Nógrád 02. OEVK) országgyűlési képviselőjelöltjeként csúnyán alulmaradt a 2019-es önkormányzati választáson.

A 676 szavazatból őkelmének csupán 236 voksot sikerült begyűjtenie, így 16,58%-kal maradt alul a győztes fideszes jelölttel szemben.

Egy ilyen arányú vereség után az emberek többsége levonja a kellő konzekvenciát, és hagyja a csudába a politikát, aztán tovább végzi a matematika, a fizika és a kémia oktatását főállásban, a salgótarjáni székhelyű Nemzeti Szakképzési Centrum balassagyarmati tanintézményeiben, illetve óraadóként a szintén balassagyarmati Dózsa György Úti Általános Iskolában.

Nem úgy azonban Benkó tanár úr, aki kezetlen-lábatlan fekete lovagként is küzd a saját maga, a Momentum és a SZAB igazáért.

***

Na, de hogy hogyan küzd, az az igazán érdekes!

Benkó tanár úr Don Quijote-i háborúja arzenáljának a trágárságot, a mocskolódást, a fenyegetést választotta, s őszintén meg kell mondani, mesterien bánik e fegyverekkel.Benkó tanár urat még az sem zavarja túlságosan, hogy a közösségi oldalon diákjai, valamint azok szülei, na és persze saját kollégái is látják, miket irkál. Különösen most, amikor afféle digitális nomádokként mind ebbe a virtuális oázisba kényszerültünk a járványhelyzet miatt.

Ne is szaporítsuk tovább a szót, nézzük inkább a tanár úr néhány – immáron klasszikusnak számító – nyelvi fordulatát!

*

*

„Ez a közmunkás nyikhaj még itt fosa a betűket? Szomorú.”

Habár a „fossa” szó kettőzött mássalhangzóját nem sikerült eltalálnia, az azonban világosan kiderül, hogy Benkó tanár úr nem sokra tartja a közmunkásokat. Gondolom, az ő olvasatában ez afféle lealacsonyító jelző. Na, de ne ragadjunk itt le, mert van ennél lejjebb! Sokkal lejjebb!

*

*

Benkó tanár úr néha megtisztel jelenlétével néhány városi csoportot, s ilyenkor meglehetősen sommásan nyilatkozik a tagokról, az általa preferáltaknak személyre szabott életviteli tanácsokat adva:

„Csak benéztem. Minden köcsög itt van. Maradjatok.”

Csak benézett. És mindjárt kirekesztő kijelentést tett a melegekre. Momentumosként. Ami talán elég lenne egy szekunder szégyen hizlalta kínos nevetésre, ha nem lennénk tudatában annak, hogy az ilyesfajta közléseket az általa oktatott általános-és középiskolás diákok, na és azok szülei is olvassák.

Benkó tanár úrnak, úgy tűnik, az egyik felhasználó, bizonyos Peti különösen a begyében van. Ki tudja, talán azért, mert azt hiszi, hogy Peti vagy közmunkás, vagy köcsög, vagy mindkettő, azokat meg ugye, ki nem állhatja.

„Sz. Peti, maradj te is, te seggfej.”

S ha Péterünk számára nem lenne világos a nexus, rögtön hozzáteszi:

„Sz.Peti, rohadj meg, faszdísz.”

*

Nyilván a fenti mondatok kontextusukból kiragadottak. Nézzük akkor saját szövegkörnyezetükben őket!

*

*

Az emberben ilyen esetekben felgyülemlik néminemű irónia, akárcsak májban az epe, s egyszerűen nem bír magával, ki kell adnia magából.

Hogy hát kérem, pontosan mi is az, amit itt látunk?Tényleg egy homofób momentumos politikust látunk megnyilvánulni?

Hogy ez mennyire nagyon is így van, arra a választ a fentemlített, többszörösen megszólított Peti képes kommentje adja meg a választ egy olyan privát üzenet képében, amit Benkó tanár úr küldött neki. Hozzáteszem, a lenti képernyőfotó teljesen nyilvános, az érintett töltötte fel kommentként a fenti beszélgetéshez.

*

*

Hírdetés

„Szopd le a beteg faszt.”

Ezt írja a tanár úr kezdő üzenetként Péternek.

Szóval bebizonyosodott:

Ő itt, kérem, egy homofób mometumos politikus!

Nyilvánosan ritkán látni ilyet, úgyhogy becsüljük meg nagyon! S gondolkodjunk el azon a tényen, miszerint ha egy közösségi oldal bárki által megtekinthető csoportjaiban és magánoldalain ezt tapasztaljuk, mennyivel ocsmányabb dolgok történhetnek a háttérben, amikor ezek csak úgy maguk között kvaterkáznak?

És most már nem bírom magamban tartani, úgyhogy leírom:

Remélem, Fekete-Győr András pártelnök úr nem homofób! Mert azt nem tudnám elviselni!***

Tegyünk most egy képzeletbeli zárójelet Benkó tanár úr történetébe, és tegyük fel magunknak a kérdést: ez vajon egyedi és elszigetelt eset?

A válasz határozott és egyértelmű NEM.

Erre pedig a bizonyítékot a „SZERETÜNK GÖD” nevű Facebook csoport ellenzéki adminjának az a kommentje szolgáltatja, amit felháborodott olvasóm küldött nekem. Íme:

„Alapvetően nem láttam Magyarországon kívül országot, ahol egy járvány miatt bele kell tolni extra költséget az egészségügybe.

Viszont ha valóban kaptunk az EU-tól 200 milliárdot, akkor a:

– megadóztatott önkormányzat

– az újabb 30 milliárdnyi multiadó.

Nevetséges.

És ez az ami miatt gondolkodás nélkül agyon kellene lőni az Orbánt.

A NER lovagoktól meg el kell venni a vagyont plusz felkötni őket.”

*

*

„Alapvetően” ne is próbáljuk megérteni a komment első felében álló zagyva sületlenséget! Összpontosítsunk inkább a bejegyzés végére, ahol világos és egyértelmű instrukciók szerepelnek egy esetleges kormányváltás esetére:

„Az Orbánt agyonlőni, a fideszeseket felkötni.”

A verbális durvaságnak tehát sem nyelvi sem földrajzi határai nincsenek. Az egyesített ellenzék Balassagyarmattól Gödig ugyanazt a retorikát alkalmazza, természetesen büntetlenül és egyéb következmények nélkül.

***Na, de térjünk is vissza nyugat-Nógrád momentumos gyöngyszeméhez, Benkó Tamáshoz!

Amit ugyanis fentebb írtam, tudniillik, hogy a szülők is látják Benkó tanár úr verbális megnyilvánulásait, egyáltalán nem fikció. Olyannyira nem, hogy a szülői munkaközöség Benkó tanár úr munkaadójához az alábbi nyílt levelet intézte, megfogalmazva néhány jogos felvetést:

„Tisztelt Nógrád Megyei Szakképzési Centrum!

A balassagyarmati Mikszáth Kálmán Szakképző Iskola szülői csoportja nevében véleményt kívánunk megfogalmazni. Az iskolából kapott tájékoztatás szerint önökhöz fordulva tehetünk kérést egy nem kívánatos helyzet megszüntetésére, amely nem csak gyerekeinket érinti, hanem egyes szülőkben is kérdőjeleket tesz fel. Csoportunk két éve, ősszel alakult meg azokból az emberekből, akik a tanárokkal és a vezetéssel közvetlenebb kapcsolatban szeretnének lenni, hogy mennyiben szükséges, így gyorsabban tudjunk tájékoztatni közérdekű témákról, tanulmányi versenyekről.

Azonban az élet úgy hozta, hogy az utóbbi évben a járvány miatt kevésbé volt ilyenekre szükségünk. Az internet világában egyre több szülő kezdte használni a Facebookot, és sajnálatosan kiderült, hogy nemcsak hasznos tájékoztatásra, hanem gyerekeink magatartásának követésére is jó ez, tovább menve a tanárok megismerésére is jó.

Ekkor kapott közösségünk bejegyzést arról, hogy iskolánkban az egyik tanár, nevezett Benkó Tamás visszásnak tűnő magatartással “mutat példát”, amelyre nem csak nem vagyunk büszkék, de néhány szülőtársamnak szemet szúróan rossz emlékeket idéz fel. Nem vagyunk egyformák, mindenki másként él és ez így jó. De azt, hogy trágár, ocsmány és politikai színezetű hozzászólásokat tegyen egy tanár nyilvánosság előtt, az túlmegy azon a határon, amit megengedhet magának másokkal szemben. Nem tartozik senkire, hogy ki hova állt be, és sajnos ennél sokkal rosszabb, hogy ha gyerekeink szeme láttára mocskos szájjal ír véleményt az interneten. Távol áll mindenkitől, hogy egy demokratikus rendben feljelentéseket fogalmazzon meg, és az időt sem erre kell áldozni az embernek, de a tűréshatár elérése után nyilvánvalóan sokan kezdik el kimondani, amit gondolnak.

Mit tehetünk mi? – tettük fel a kérdést egymásnak.

Mivel nem látunk eredményt, és korábban is kértük, hogy Benkó Tamás tanár úrral beszélje meg ezt az iskola vezetése, úgy döntöttünk, hogy tovább lépve önöknek és nyíltan mindenkinek mondjuk el, hogy történjen valami! Egy tanár nem beszélhet így, lerombolja amit egy iskoláról gondolunk, és minősíti a benne lévő oktatás színvonalát is, továbbá közvetetten felhasználja azt gyerekeink befolyásolására is.

Kérjük, hogy figyeljenek oda arra, hogy az iskola vezetése és a tanárok ne engedjenek meg maguknak hasonlókat a jövőben, mert szégyenletes, hogy ilyenek miatt kapunk megjegyzéseket! Azt is kérjük, hogy bárhogyan is döntenek, válaszlevelet küldjenek nekünk még ezen a héten arról, hogy eljutott önökhöz ez a levél, és hogy lesz-e valamilyen lépés, amit meg tudok osztani szülői csoportunkkal.

És mivel nem az első esetről van szó – a múlt hétvégén (január) újabb több üzenet és messenger poszt jött hozzánk Benkó úr megszólalásairól-, fontos, hogy minél előbb legyen rá reakció. Ősszel is volt már ilyen esetünk, és akkor nem történt lépés. A levelünket nyílt levélként küldjük el, remélve, hogy minél előbb lesz rá válasz önöktől.

Bízunk és várakozunk! Köszönjük előre is!

MKKÉVIG szülői közösség, Balassagyarmat” (sic!)

***

Benkó Tamás tanár úr ügyében eleddig nem született semmiféle előrehaladás. Így diákjai és azok szülei továbbra is élvezhetik a tanár úr 130% bazmeg-faktorú bejegyzéseit. Mármint abban a néhány csoportban, ahonnan Benkó tanár urat még nem dobták ki.

Szerencsére a tanár úr Balassagyarmat utcáin is könnyűszerrel észrevehető, amint kamerás mobiljával bőszen fényképezi az olyasfajta anomáliákat, mint amikor valaki a ferde parkolóba úgy áll be, hogy a gumija ráér a fehér csíkra. Ilyenkor aztán a kocsi fotója olvasható rendszámmal kerül fel a városi csoportokba. Sasszemét semmi sem kerülheti el.

*

A város önkéntes parkolóőrének sajnos nemrégiben pechje volt, amikor egy rendszámra kiállított parkolóban egy másik rendszámú autót fotózott le. Mint utólag kiderült, az a bizonyos másik kocsi is a lefoglalt parkolóhely tulajdonosáé.

*

Amit pedig a diákok megtanulhatnak Benkó Tamás tanár úrtól, az nagyvonalakban a következő:

A jó diák liberális diák, a jó liberális diák pedig káromkodós, homofób, feljelentgetős, valamint agresszív, de csak a Facebookon.***

Fogalmam sincs, mikor lesz az ügyben bármiféle fejlemény. Mindenesetre az biztos, hogy minden iskolának van bizonyos szabályrendszere, ami a diákok számára kötelező, a tanárok számára pedig még inkább az.

Nyilván senki sem kívánja, hogy ilyesmiért egy pedagógust eltávolítsanak az állásából, pláne egy háromgyerekes édesapát ezekben a mostani rendkívüli állapotokban.

Viszont felettébb kívánatos lenne, ha az igazgatója behívatná irodájába, és azt mondaná neki:

„Kedves Benkó tanár úr, amennyiben nem moderálja magát, kénytelenek leszünk fegyelmi úton megválni öntől.”

Vagy, ha így nem érti, akkor azonnal lefordítani az ő nyelvére:

„Tomi b*meg, ha nem fogod be azt a p@csa szádat, úgy ki leszel innen b@szva, hogy csak úgy porzik a hátad!”() VBT ()Kiemelt kép: Facebook

The post Mocskolódó momentumosok – gyilkolni vágyó ellenzékiek appeared first on VBT.


Forrás:vbt.pestisracok.hu
Tovább a cikkre »