Mobilt raboltak és halálra kínoztak egy 85 éves bácsit, de most meglakolnak

Vádat emeltek négy betörő ellen, aki 2011-ben viperával agyonvert egy idős, magatehetetlen tápióbicskei férfit. A zsákmányuk mindössze egy mobiltelefon volt – közölte a Pest Megyei Főügyészség szóvivője csütörtökön az MTI-vel.

Gyugyi Csilla elmondta, hogy a négy – baráti, ismerősi kapcsolatban álló – férfi elhatározta, hogy bármi áron pénzhez jut. Egyikük ismerte a 85 éves sértettet, aki egyedül élt Tápióbicskén, és a nyugdíját házi italkiméréssel egészítette ki. Úgy tudták, hogy az idős ember gyakran nagyobb összegű készpénzt tart a házában, így végül az övére esett a választás.

Hírdetés

2011 júniusában a vádlottak késő este, sötét ruhában, fejükön fekete maszkkal, kezükben ácskalapáccsal és viperával betörtek a kiszemelt házba. A szobában alvó házigazdát lerántották a földre, megöléssel fenyegették és pénzt követeltek tőle – ismertette a vádiratban foglaltakat a szóvivő.

Mivel nem kaptak pénzt, ketten viperával testszerte ütlegelték őt, majd átkutatták a lakást, ahonnan egy húszezer forint értékű mobiltelefont vittek magukkal. A vérző férfit sorsára hagyták. Az idős ember később fel tudott kelni, és segítséget kért, de a kórházban az elszenvedett sérülések miatt pár nap múlva meghalt.

A vádlottak 2014 októberében kerültek rendőrkézre, ellenük nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés, illetve csoportosan elkövetett rablás miatt emelt vádat a Pest Megyei Főügyészség – közölte Gyugyi Csilla.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »