MLSZ-bejelentés: Bernd Storck marad

MLSZ-bejelentés: Bernd Storck marad

Hétfő délutánra minden sportújságírót behívtak a futballszövetség székházába, hogy azok meghallgathassák „a közlést”.

Cikkünk folyamatosan frissül.

A Norvégia elleni selejtező eufóriájában a hazai labdarúgó-szövetség munkatársai, amíg a tollforgatók a kapitányokat várták, a sajtóteremben hirdették az igét, a Kánai úton hétfő délután 4-kor nagy bejelentést tesznek. Még mindig sokan ott voltak a fontos események lezajlása után, amikor kisült, hogy az a 4 óra bizony 3. Nem nagyon találgatta senki, mi lehet az a nagyon fontos, de aligha lehet kérdéses, hogy az egyik dolog, ami elhangzik – és erre Storcktól is választ vártunk a Groupama Aréna lelátó alatti zugaiban –, hogy a kapitány és Andreas Möller duója marad a helyén.

Hogy még miről lesz szó, azt hamarosan megtudjuk! Tartsanak velünk! A sajtóteremben mindenesetre megjelent Peer Klára, Bernd Storck MLSZ-es német-magyar tolmácsa, ami előre vetíti, hogy a szövetségi kapitány is a helyszínen van vagy lesz. Az asztalon mindenesetre nincs ott a neve, csak Csányi Sándor elnöké, valamint Berzi Sándor és Vági Márton elnökségi tagoké.

A terembe elsőként Csányi Sándor elnök érkezett meg, kezében egy Adidas Eb-labdával, mögötte Storck kapitány, Berzi alelnök és Vági főtitkár.

Csányi Sándor értékelése

– Idézném a miniszterelnök urat. Azt mondja, Sándor, tudod, mire nem szeretnék ébredni? Arra, hogy norvég vagyok – kezdte értékelését Csányi. Óriási dolognak tartja, hogy kijutottunk, de szerinte nem véletlenül jutottunk ki, és így, pótselejtezőkkel kijutni még értékesebb is, mint egyenes ágon. – Mindenkinek köszönet jár. Ne értsék félre, de először is meg kell köszönni a miniszterelnöknek – nyögte ki nagy nehezen az MLSZ elnöke, majd sorolta a játékosokat, a stábot és még Pintér Attilát is, akinek a nevéhez egyetlen vereség fűződik a sorozatból. Csányi szerint a köszönet nagyrészt azért Bernd Storckot illeti, aki MLSZ-futballfajlesztési vezetői munkája mellett kapitánykodott. Úgy látja, amikor őket kritizálták, akkor az emberek a futball iránt aggódtak, ők ezt így fogják fel.

Hogyan tovább?

– Storck 2018 márciusáig aláírt az MLSZ-hez, kapitánysága az Eb végéig tart. Szándékaink szerint ebben a felállásban próbáljuk utána is folytatni, de tisztázni kell, milyen segítséget kap az utánpótlás vezetésében.

Hírdetés

Az MLSZ 12 millió eurót kap a részvételért az UEFA-tól, mondta el még Csányi, aki a pénz egyharmadát a stáb tagjai juttatja, 75 játékos volt érintett plusz az egyéb alkalmazottak a válogatott körül.

Bernd Storck

– Mindenkit köszöntök, és mindent köszönök. A bizalmat a folytatásra, azt is. Hoztam néhány kockázatos döntést, de Csányi elnök úr mindent rám bízott – kezdte a sikeres kapitány. – Tegnap nagy sikert értünk el. Nem volt egyszerű az út, az MLSZ sokat tett azért, hogy ez létrejöjjön. A bónuszrendszer bevezetése számomra ugyanakkor kérdéses, hisz ne azért szerepeljen egy játékos egy csapatban, mert fiatal, hanem mert jó – fogalmazott meg kritikát is Storck.

Szerinte az, amit elértek, az a kezdet, és semmi több. Nyitottaknak kell lenni, a határokon túlra is ki kell tekinteni, közös akarat kell.

Kérdések jönnek

– Hogyan kell érteni a határon túli kitekintést?
Bernd Storck: – Úgy, hogy meg kell nézni minél több országot, minél több korosztályt, hogy hogyan dolgoznak. Nem mondhatjuk azt, hogy már eleve mindent tudunk.

– Differenciáltan osztják-e ki a pénzt?
Csányi Sándor: – Igen. A megszerzett pontokért eddig is járt prémium, most a kijutásért teljesítményarányosan osztjuk ki a jutalmakat.

– Most, hogy kijutottunk, átírják-e a bajnokság menetrendjét?
Vági Márton: – Meg kell beszélni Bernd Storckkal, hogy milyen felkészülési rendet szeretne.

– Akartak-e sztáredzőt vagy Storck folytatása eldöntött tény volt-e?
Csányi Sándor: – Én nem láttam még ilyen munkamániás embert, még az én szakmámban sem. Nem sztáredző kell, hanem jó. Biztos vagyok benne, hogy noha van fazonja a játékunknak, ebben még tovább lehet fejlődni. A kettős terhelést nem fogjuk elvárni Bernd Storcktól, noha szeretnénk, hogy mindkettő munkát folytassa.

– Kleinheisler László és Nagy Ádám mellett vannak-e még fiatalok nevei a fejében?
Bernd Storck: – Nem szeretnék csak fiatalokról beszélni.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »