Mivel nem futballozhat, bevonult katonának

Mivel nem futballozhat, bevonult katonának

Ha már nem futballozhat, megkezdte katonai szolgálatát a Premier League egyik csatársztárja.

A dél-koreai Szon Hung Min, a Tottenham Hotspur támadója a Dél-Korea déli részén fekvő, Csedzsu-szigeten lévő tengerészeti bázisra vonult be, egyike lett a dél-koreai hadsereg katonáinak, igaz, csak sorállományúként. Az országban kötelező az egészségileg alkalmas férfiak számára a kétéves szolgálat.

Hírdetés

A dél-koreai Jonham hírügynökség felvételein Szon már „szerelésben”, zöld felsőben, fekete sapkában és a járványra tekintettel szájmaszkban látható. A következő napokban részt vesz az alapkiképzésen.

A játékos népszerűségére jellemző: ügynöke arra kérte a rajongókat, hogy a koronavírus-járvány miatt ne keressék fel a tengerészeti bázis látogatói részét.

A futballista a következő három hetet tölti majd a kiképzéssel, csak azt kell teljesítenie, miután az Ázsiai Játékok megnyerése után a játékosok ezt a jutalmat kapták. Érdekes, hogy az alapkiképzés négy hetes lenne, de a tengerészetnél csak három. Az alapkiképzés után még 500 óra közösségi munkát kell majd végeznie, ezzel teljesíti állampolgári kötelezettségét.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »