Mit mondana Orbán Viktor Tiborcz Istvánról és Mátyás király Kövér Lászlóról?

Mit mondana Orbán Viktor Tiborcz Istvánról és Mátyás király Kövér Lászlóról?

A címben feltett kérdésre sajnos (szinte) biztosan nem kapunk ma választ, viszont arra igen, hogy a házelnök miképpen értékeli 550 éve trónra lépett uralkodónk teljesítményét. Az idei emlékév keretében Mátyás király, az államférfi és törvényhozó címmel tart ugyanis emlékülést szerdán az Országgyűlés és a Pro Patria Egyesület. Kövér László mellett Latorcai János, az Országgyűlés alelnöke, Szakály Sándor történész, a Veritas Történetkutató Intézet igazgatója és Lomnici Zoltán, a Legfelsőbb Bíróság volt elnöke is ott lesz.

Orbán Viktor és Tiborcz István is hivatalos a vej-botrányt feltáró ellenzéki árnyék-vizsgálóbizottság meghallgatására. Harangozó Tamás, Hadházy Ákos és Szilágyi György 11 órától a miniszterelnökön és vején kívül Lázár Jánost, Seszták Miklóst, Hamar Endrét és Mancz Ivettet is várják. Az érintett önkormányzatok részéről pedig többek között Márki-Zay Pétert, Szalay Ferencet és  Szemereyné Pataki Klaudiát. Nagy meglepetés lenne, ha a kormánypárti politikusok megjelennének.

http://mno.hu/

A fideszes nyugdíjasok által kedden meglökdösött Vajda Zoltán, az Együtt XVI. kerületi országgyűlési képviselőjelöltje Az ügyészség szerint is bizonyított a nyugtaadással kapcsolatos szabálytalanság Szatmáryék cégénél címmel tart sajtótájékoztatót. Kérdés, hogy vajon itt is megjelennek-e Törley Máriáék, hogy migránsok betelepítésétől rettegjenek.

http://mno.hu/

http://mno.hu/

Alföldi Róbert nem mehetett, Kósa Lajos viszont szívesen látott vendég Zalaegerszegen. A téma természetesen a Modern városok program, a további résztvevők pedig a fideszes polgármester és országgyűlési képviselő párttársa. Sokszor megkapja azt a bírálatot a Fidesz, hogy férfiak uralják és hogy a nőket leginkább otthon, a családi tűzhely mellett, takarítva, főzőcskézve tudják elképzelni. Valószínűleg nem ma fogják ezt megcáfolni, Nyíregyházán legalábbis a párt hölgytagjai fognak összefirkált plakátokat tisztítani.

Azt nem mondhatnánk, hogy Hódmezővásárhely eltűnt volna a hírekből Márki-Zay Péter nagyarányú győzelme óta, az új polgármester ma együttműködés a közgyűlésben címmel tart sajtótájékoztatót. A Fidesz részéről sem lesznek csendben, a város 2018-as költségvetésével kapcsolatban hívták össze a média képviselőit. Valószínűleg nem függetlenül attól, hogy Márki-Zay Péter kedden azt közölte, hogy újabb csontvázat, egy hiteltartozást is talált a hivatal kimutatásaiban.   

Hírdetés

http://mno.hu/

Délután három órakor lesz Tahi-Tóth László Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész, érdemes és kiváló művész búcsúztatása a Farkasréti temetőben.

http://mno.hu/

Ha szerda, akkor bizottsági sajtótájékoztató Brüsszelben, ahol megint a Nagy-Britannia uniós kiválásáról folytatott tárgyalások lesznek a középpontban.

http://mno.hu/

Pozsonyban több parlamenti bizottság is napirendre veszi az újságíró-gyilkosság ügyét. Gyanítható, hogy Andrej Kiska államfő megint megszólal.

http://mno.hu/

A szíriai fronton most a felkelők és az orosz erők feszülnek egymásnak, és egyik sem akar engedni a másik követelésének, eközben egyre közelebb a humanitárius válság.

A női kosárlabda Euroliga negyeddöntőjében évek óta először szerepel magyar csapat. Sajnos az odavágón minimális  vereséget szenvedett a Sopron a Fenerbahcétól, így kevés az esélye a négyes döntőbe jutásra.

A vízilabda szerelmesei déltől izgulhatnak, ugyanis ekkor sorsolják a az Európa-bajnokság csoportjait. 

 


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »