Mit mond el korunkról?

Az ultraliberális média álkérdése: „Mit mond a korunkról, ha a dalaikból mindent tudunk Taylor Swift szakításáról vagy Ed Sheeran depressziójáról?„.

Nos, a probléma nem létezik.

Én pl, egyik ügyről se tudok semmit, sőt a nevezett személyeket se ismerem. Annyit tudok róluk, hogy Taylor Swift egy amerikai énekesnő, Ed Sheeran meg egy ír énekes – most utána néztem, s még ezt se tudtam jól, Ed Sheeran nem ír, hanem olvas, pontosabban angol(na) -, de sose hallottam őket énekelni. Ed Sheerant fel se ismerném, nem sokszor ütköztem bele a képébe. Taylor Swiftet sajnos felismerném, mert túl sokszor láttam lapokban, de pl. nem tudom biztosan, hogy a Dua Lipa az az ő másik neve vagy külön személy – mondanom se kell, Dua Lipát se hallottam soha énekelni -, mindenesetre nehezen tudnám őket megkülönböztetni.

Hírdetés

Ez az internetes kor hatalmas előnye: a felesleges és kéretlen információk sokkal nehezebben pofátlankodnak be az ember agyába. A korábbi korban ez nehéz volt: amikor az ember bekapcsolt, megnézett egy szerkesztett médiát, ömlött rá minden, ami ott volt. Most meg könnyedén lehet válogatni: még egy világsztár esetében is lehetséges, hogy nem tudunk róla semmit.

Egyébként semmi bajom se Taylor Swifttel, se Ed Sheerannel, fogalmam sincs mit csinálnak és hogyan, s még azt se zárom ki, hogy esetleg tehetséges művészek. Egyszerűen a téma nem érdekel még azon a szinten se, hogy leellenőrizzem tehetségüket.


Forrás:bircahang.org
Tovább a cikkre »