Mit keres a sárga csillag a Migration Aid igazgatóján?!

Kálmán Olgának sírni lenne kedve, amiért az őcsényieknek ütni lenne kedvük, amiért a Migration Aidnek migránsokat lenne kedve üdültetni a falujukban.

A történet, amelyben a falubeliek még a migriknek szobát kiadni hajlandó helyi panziós kocsijának kerekét is kiszúrják a kettő darab idegentől való páni félelmükben, tényleg döbbenetes, valóban mutatja, hova vezet a folyamatos rémisztgetés és agymosás.

De akkor jön ez az ember, Siewert András, a Migration Aid helyi igazgatója, beül a stúdióba Kálmán Olgához, és hiteltelenít mindent, amiről beszél. Nem azzal, amit mond. Azzal, amiben érkezett.

Sárga csillagos pólóban virít ugyanis ez a jóember a kamerák előtt. A hatágú csillagba a gyengébbek kedvéért bele vagyon írva, hogy Jude, azaz zsidó, mellette meg ott virít a polón a hatalmas felirat is: „MENEKÜLT VAGYOK”.

Hírdetés

Aha. Izé. Mégis mire tetszett gondolni? Netán zsidónak tetszik lenni, mondjuk párizsi zsidónak? Magyarországra tetszett menekülni a muszlim bevándorlók tömege elől? Így talán logikus lenne a dolog, de nem, ez nem lehet – Siewert ehhez túl jól, konkrétan anyanyelvi szinten beszél magyarul.

Akkor mégis mit jelent ez? Hogy jön a vészkorszak sárga csillaga a mostani migránsokhoz? Az 1945-ös budapesti gettónak mi köze van a nemrég útnak indult afgán kecskepásztorhoz?

Megmondjuk: semmi.

válasz.hu


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »