Mit jelent kereszténynek lenni? – Karácsonyi gondolatok egy hungaristától

Mit jelent kereszténynek lenni? – Karácsonyi gondolatok egy hungaristától

Karácsony a kereszténység legfontosabb ünnepe, hiszen ahogy János evangélista írta: “És az Ige testté lett…”. Jézus születése minden év szentestéjén a reményt jelenti számunkra, különösen napjainkban, amikor nem csak a járvány állít minket kihívások elé, de a nyugati keresztény civilizáció és a normalitás a szemünk láttára vérzik el, mert Nyugat-Európa nem látja, vagy tán nem is akarja látni, hogy az általa a szabadság, egyenlőség, testvériség hármas jelszó jegyében előidézett állapotok, a tolerancia és a szabadosság a szakadék szélére sodorta a nyugati civilizációt.

A kereszténység nem csak napjaink legüldözöttebb, de legfélreértelmezettebb vallása is lett. Nyugaton és Észak-Európában az egyházak a felebaráti szeretettel magyarázzák a bevándorlás- és az LMBTQ-propaganda támogatását. A Szentírás, Isten szava szerint a homoszexuális cselekedet bűn! Az Ószövetségben egyértelműen olvasható: “Férfival ne hálj úgy, amint asszonnyal hálnak. Utálatosság az.” (3Móz.18.22). Pál apostol a Rómaiakhoz írt levelében szintén elítélően ír azokról az asszonyokról, akik “felcserélték a természetes érintkezést a természetellenessel”, illetve azokról a férfiakról, akik “elhagyták a női nemmel való természetes érintkezést, és egymás iránt gerjedtek fel kívánságukban.” (Róm.1.27.). A kereszténység azt tanítja, hogy szeresd felebarátodat, nem azt, hogy toleráld a bűnt, a rosszat és az erkölcstelenséget!  

Krisztus urunk mondá: “Ne gondoljátok, hogy békét jöttem hozni a földre. Nem békét jöttem hozni, hanem kardot.” – Így szól Máté evangéliuma (10:34). Isten kardja azon kevesek kezében van, akik az egyre erőteljesebb liberális áramlattal szemben is kitartanak a normalitás mellett, és tudják mit jelent az “Isten, Haza, Család”-fogalom. Ma már mi kevesek, elkötelezett hungaristák vagyunk a keresztény európai civilizáció védelmezői. Ahogy Szent Ágoston (Aurelius Augustinus) írja: “Amíg élünk, küzdünk, és ha küzdünk, ez annak a jele, hogy nem vagyunk legyőzve, a jó lélek bennünk lakik.”

A kereszténység tehát nem lehet a tolerancia, a rossz elfogadásának a vallása!

Nekünk hungaristáknak a kereszténység nem csupán a deviancáival, a liberalizmussal és a modernkori marxizmussal szembeni küzdelem kardja és pajzsa is egyaránt, hanem ideológiánk erkölcsi alapja is! A hungarizmus a legmagasabb fokú magyarságtudat, mely a keresztény erkölcsi és világrend megvalósításának eszköze. Ahogy vértanú nemzetvezetőnk, Szálasi Ferenc is kijelölte: Igaz istenhit és igaz krisztusszeretet csak igaz nemzet- és hazaszeretethez vezethet, és csak az igaz nemzet- és hazaszeretet vezethet el bennünket a kereszténység megértéséhez. Minden nemzet, így a magyar nemzet is Isten akaratából létezik. Ő szabta meg a nemzetek lakóhelyét, országaik határait, ahogyan ez megvan írva az Apostolok cselekedeteiben (17:26): “a nemzeteket e földön te igazgatod”, ezért a trianoni határokat nem tarthatjuk elfogadhatónak, mert az ellentétes Isten akaratával. Az Úr nem csak az egyéneknek adott életprogramot, hanem a nemzeteknek is.  

Hírdetés

A hazaszeretet Istentől belénk oltott és Krisztustól megszentelt érzés, tehát keresztény kötelesség, ahogy erkölcsi, szellemi és anyagi értékeinket minden eszközzel történő megvédése azoktól, akik civilizációnk vesztét akarják.

Egy nép csak úgy semmisül meg, ha önmagát semmisíti meg. Önmagát a nép úgy semmisíti meg, ha múltját már nem látja, jelenében csavarog, jövőjében nem hisz. /Szálasi Ferenc/

A szerző történész

Zöldinges.net – Vendégcikk

Borítón: Pieter Brueghel – Népszámlálás Betlehemben (1566)

A Mit jelent kereszténynek lenni? – Karácsonyi gondolatok egy hungaristától bejegyzés először Zöldinges.net-én jelent meg.


Forrás:zoldinges.net
Tovább a cikkre »