Mit görcsöltök ennyit? Európai Néppárt? Hagyjátok a fenébe…

Az Új Demokrácia nevű görög párt levelet küldött Joseph Daul európai néppárti elnöknek a Fidesz kizárásával kapcsolatban. Ezzel a kezdeményezéssel már hét ország kilenc pártja támogatná a Fidesz kizárását az Európai Néppártból (EPP).

Az Európai Néppárt szabályzata szerint a levelek kézhezvételét követően, az elnökségnek kell határoznia az eljárás megindításáról. Ennek során Orbán Viktort is meg kell hallgatnia. A Fidesz felfüggesztéséről vagy kizárásáról a pártcsalád politikai gyűlése dönt.

Hírdetés

Korábban megírtuk, Az EPP következő politikai gyűlése március 20-ikán lesz Brüsszelben. Ezen a viszonylag rövidre tervezett tanácskozáson a párt választási programját szeretnék elfogadni. A Fidesz kizárását kezdeményező javaslatról a néppárt következő, április 8-9-iki ülésén tárgyalnának, ám ha az események felgyorsulnak, akkor a téma akár már márciusban napirendre kerülhet.

Közben tovább növekedett a feszültség az EPP-ben, mert Orbán Viktor a Welt am Sonntagnak adott interjújában arról beszélt, március 15. után Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke lekerül a Brüsszel ellen hergelő plakátokról, a helyébe az európai szocialisták listavezetőjét, a holland szociáldemokrata Frans Timmermanst teszik.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »