Mit főzzünk ma? (Vörösboros-áfonyás őzragu)

Mit főzzünk ma? (Vörösboros-áfonyás őzragu)

Hozzávalók: 3 kg őzcomb, 5 nagy fej hagyma, 3 db paprika, 3 db babérlevél, 1 evőkanál mustár, 5 db borókabogyó, 1 evőkanál sűrített paradicsom, 1 evőkanál áfonyalekvár, 1 evőkanál házi darált pirospaprika, 3 dl vörösbor, 3 csapott evőkanál fűszerpaprika, 1 db csilipaprika, só, bors ízlés szerint.

Elkészítése: Az őzcombot kicsontozzuk, megmossuk, felkockázzuk, felét beletesszük egy fazékba, belekeverjük a mustárt, a sűrített paradicsomot és az áfonyalekvárt. Hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, paprikát és a borókabogyót. (Zsír nem kell alá.) Az egészet összekeverjük, majd hozzáadjuk a többi húst is, újra elkeverjük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A fűszerezés után hozzáadunk 3 dl bort, és felöntjük annyi hideg vízzel, hogy ellepje. Ha felforrt, kisebb lángon, lefedve tovább főzzük. Időnként megkeverjük, a hiányzó vizet pótoljuk. Ha szükséges, borssal ízesítjük. A végén, amikor kifő belőle a zsiradék, rászórjuk a pirospaprikát. Főtt krumplival tálaljuk.

Elkészítési idő: 2 óra

Hírdetés

Mennyiség: 4 személy

 

Megjelent a 100 dabasi recept férfiasan című kötetben. Tortoma Kiadó. A kötet megrendelhető a www.tortoma.ro oldalon, megvásárolható könyvesboltokban és a Háromszék lapárudáiban.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »