Mit főzzünk ma? (Tárkonyos csirkeraguleves)

Mit főzzünk ma? (Tárkonyos csirkeraguleves)

Hozzávalók: 50 dkg csirkemell, 1 dl olaj, 1 fej fehérhagyma, 4 közepes murok, 4 közepes petrezselyem, 2 citrom, 2 dkg zöldborsó, 1 befőttesüveg (28 dkg) csiperkegomba-konzerv, 2 evőkanál mustár, 2 evőkanál tárkony, 2 babérlevél, 2 dkg csigalaska, só, ételízesítő; tejföl a tálaláshoz.

Elkészítése: Az apróra vágott hagymát megdinszteljük az olajon a felkockázott murokkal és a petrezselyemmel együtt. Beletesszük a kockára vágott csirkemellet, fehéredésig dinszteljük, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi bőven ellepi. Amikor a hús megpuhult, beletesszük a gombát és a zöldborsót, ízlés szerint sózzuk, illetve megszórjuk ételízesítővel. Belefacsarjuk az egyik citrom levét, hozzáadjuk a babérlevelet, az apróra vágott tárkonyt és a mustárt, majd tovább főzzük. Ezzel párhuzamosan ételízesítővel ízesített vízben megfőzzük a csigalaskát. Tálaláskor minden tányérba teszünk egy evőkanál tejfölet, és egy evőkanál kifőtt laskát, illetve egy citromkarikát.

Hírdetés

Elkészítési idő: 1 óra

Mennyiség: 4 személy

Megjelent a 100 sepsiszéki recept, több mint 100 sepsiszéki háziasszony című kötetben. Tortoma Kiadó. A kötet megrendelhető a www.tortoma.ro oldalon, megvásárolható könyvesboltokban és a Háromszék lapárudáiban.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »