Mit főzzünk ma? (Gulyás nokedlivel és gombával)

Mit főzzünk ma? (Gulyás nokedlivel és gombával)

Hozzávalók: 1,5 kg disznócomb, 20 dkg hagyma, 20 dkg paradicsom, 20 dkg fehér paprika, 20 dkg csiperkegomba, 10 dkg zsír, 2 dkg só, 2 dkg bors, 2 dkg fűszerpaprika, 7 dkg gulyáskrém, 2 dkg köménymag; a nokedlihez: 3 tojás, 5 evőkanál liszt, 1 kiskanál olaj, só.

Elkészítése: A húst kockára vágjuk, ugyanígy a hagymát, a paradicsomot és paprikát is felkockázzuk. Egy nagy lábosban felmelegítjük a zsírt, beletesszük a hagymát, üvegesre dinszteljük, hozzáadjuk a paradicsomot és a paprikát, majd tovább dinszteljük. Megszórjuk fűszerpaprikával, beletesszük a húst, fehéredésig pirítjuk, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi, sózzuk, és lefedve pároljuk. Ezalatt a gombát vékonyra szeleteljük, és amikor a hús félig megpuhult, akkor hozzáadjuk az ételhez – ha szükséges, pótoljuk az elfőtt levét forró vízzel, és tovább főzzük.

Közben elkészítjük a nokedlit: felverjük a tojást, hozzáadjuk a lisztet, az olajat és csipetnyi sót, majd összekeverjük. A sűrű állagú masszát nokedliszaggatóval vagy kiskanállal beleszaggatjuk az ételbe, amikor a hús majdnem puha. A végén beletesszük a gulyáskrémet és a köménymagot, majd készre főzzük.

Hírdetés

Az ízletes egytálételt friss kenyérrel és kovászos uborkával tálaljuk.

Elkészítési idő: 1,5 óra

Mennyiség: 10 személy

Megjelent a 100 sepsiszéki recept, több mint 100 sepsiszéki háziasszony című kötetben. Tortoma Kiadó. A kötet megrendelhető a www.tortoma.ro oldalon, megvásárolható könyvesboltokban és a Háromszék lapárudáiban.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »