Mit csinál egy raktáros? (x)

Mit csinál egy raktáros? (x)

De pontosan milyen feladataink vannak és mire kell figyelni a munka közben? A következő cikk azért született meg, hogy megtudjuk, pontosan mit is csinál egy raktáros.

A raktáros szakmáról…

A logisztikai tevékenységek nem kevés teendővel járnak, így természetes, hogy szükség van a jó munkaerőre is. A túloldalon, az álláskeresőknek is érdemes átgondolni, hogy nekik való-e ez a pozíció. Mindenesetre, a https://szolnokallas.hu/allasok/raktarozas-logisztika oldalán találhatunk jó ajánlatokat.

Most pedig vegyük górcső alá a raktáros szakember feladatait! A munkavállaló kezeli az árukat, leginkább a tárolás és a készletezés munkálatai tartoznak ide. Ellenőrzi és kezeli az érkezési és a távozási dokumentumokat, figyel a raktári rendre, a biztonsági előírások betartására, összekészíti a készleteket a szállításhoz és feltölti a járműveket. Ő az, aki folyamatosan ellenőrzi a raktár állapotát, beleértve a rendrakást és a takarítást is.

Beszéljünk a felelősségi körökről is!

A raktáros felel a tárolás során az áruk épségének és mennyiségének biztosításáért. A szállítóktól átvett termékeket rendszereznie és őriznie is kell. Az is fontos, hogy nyomon kövesse a változásokat, például a beérkező és az előállított áru állományát, és arra szintén figyelnie kell, hogy a raktár mindig fel legyen töltve.

Odafigyel a részletekre, hogy minden a helyén legyen, és azért is, hogy ne csússzon hiba a folyamatokba, tehát valóban van felelősség a vállán.

Egy jó raktárosnak milyen kompetenciákkal kell rendelkeznie?

Hírdetés

A raktári dolgozó legyen megbízható, precíz, alapos, hogy mindent ellenőrizni tudjon. Gondolunk itt a produktumok címkézésére, besorolására, leltározására. Maga a készletkezelés egy fontos része a vállalati tevékenységnek, ezért sem mindegy, hogyan végzik el azt.

De nem ez az egyetlen vele szemben támasztott követelmény. Képesnek kell lennie a fizikai feladatok elvégzésére, mivel ez a munkakör nehéz áruk, dobozok mozgatásával, pakolásával jár.

Milyen végzettség szükséges a pozíció betöltéséhez?

A raktáros munkához elég egy alapfokú végzettség is, hiszen jól betanulható folyamatok elvégzéséről van szó. Az azonban biztos, hogy az állásra jelentkezőnek egészségügyi alkalmassági vizsgát kell tennie.

Az sem mindegy, hogy milyen a potenciális alkalmazott hozzáállása és személyisége. A pörgős, kommunikatív személyeknek talán könnyebb boldogulni ezen a területen, hiszen egy percre sem áll meg, és ezt közben még élvezi is.

Mint minden munkára, úgy erre is születni kell, de ha bírjuk a strapát, szívesen rendszerezünk és van elég erő bennünk a pakolgatáshoz, akkor lehet, hogy a raktáros állás való nekünk.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »