Miskolcon a Fidesz, Újpesten a baloldal jelöltje nyert

Miskolcon a Fidesz, Újpesten a baloldal jelöltje nyert

1-1 lett a hétvégi csata eredménye a két fő körzetben. Összesen 8 településen tartottak időközi önkormányzati választást.

Miskolc 3. egyéni választókerületében önkormányzati képviselőt választottak, mert a 2019-ben itt győző DK-s Hegedűs Andrea listán a parlamentbe jutott, ezért lemondott a mandátumáról. Az időközi választáson három jelölt indult, a választásra jogosultak száma 6159 volt.

Hírdetés

Barta Gábor, a Fidesz–KDNP jelöltje a valasztas.hu adatai szerint visszahódította a baloldaltól a korábban elveszített választókerületet: 838 szavazattal nyert (56,24 százalék). Az összellenzéki Sebe-Gazdig Judit 638 szavazatot kapott (42,82 százalék). A Magyar Nemzet idézte Barta nyilatkozatát: „Az április 3-i országgyűlési választások után most mondhatni házhoz jött a pofonért Gyurcsány Ferenc és a DK frakciója. Egy baloldalinak elkönyvelt, ellenzéki vezetésű városban, úgy tudtunk győzni, hogy a DK teljes frakciója, élükön Gyurcsány Ferenccel, napokig személyesen kampányoltak a választókerületben. A választási eredmény azonban megmutatta, hogy Gyurcsány már csak árnyéka önmagának.”

Budapesten a IV. kerületben a 12. egyéni választókerületben az LMP-s alpolgármester, Kanász-Nagy Máté lemondása miatt kellett voksolást tartani. A választáson négy jelölt indult, a névjegyzékben 5308-an szerepeltek.

Itt megtartotta a helyét a baloldal, az ellenzéki összefogás jelöltje, Maholányi Zsolt nyert 695 szavazattal (50,92 százalék). A Fidesz jelöltje, Jókay Attila 631 szavazattal zárt (46,23 százalék).


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »