Miskolc: magyar családot vertek a cigányok, mert rájuk szóltak, hogy viselkedjenek civilizáltan

Rendőrt, rendészt a buszokra, villamosokra – olyat, aki intézkedik is! – követelte Jakab Péter. A Jobbik frakcióvezetője szerint egyre több az erőszak a miskolci tömegközlekedési eszközökön, legutóbb például egy népes cigány társaság fényes nappal esett neki egy magyar családnak, csak mert utóbbiak szerettek volna nyugodt körülmények között utazni a villamoson.

Jakab Péter az incidens helyszínén, a belváros közelében tartott sajtótájékoztatóján elmondta, a "verekedés" oka az volt, hogy a magyar család megkérte a villamoson utazó társaságot, ne ordítozzanak, akik viszont válaszul nekirontottak a családnak. A villamos kénytelen volt megállni, hogy a kiérkező rendőrök véget vessenek az erőszaknak.

Hírdetés

Azok, akik kifizetik a jegy és a bérlet árát, joggal várják el, hogy biztonságban és időben jussanak el az úticéljukhoz. Ennek érdekében még a választások előtt a városvezetés megígérte, a járműveken rendészek, rendőrök fogják garantálni az utasok és a vezetők biztonságát. Az egyenruhások mára eltűntek, a rendbontók viszont nem, így egyre több utas és járművezető fél a tömegközlekedési eszközökön – állítja Jakab Péter.

A képviselő szerint hiába vannak Miskolcon wifivel ellátott új villamosok, ha az utasokat szabadon terrorizálhatják, verhetik antiszociális elemek. A Jobbik ezért határozottan arra kéri a miskolci városvezetést, teljesítse korábbi ígéretét: a járműveken rendőrök, de minimum intézkedni is hajlandó rendészek garantálják az utasok és a vezetők biztonságát, a nyugodt utazás feltételeit, méghozzá a lehető leggyorsabban.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »