Miről ír a keddi Új Szó?

Miről ír a keddi Új Szó?

A holnapi lap tartalmából.

Közélet

Az Oktatási és Tudományos Dolgozók Szakszervezete követelése ellenére az iskolaügyi dolgozók idén nem kapják meg a 10%-os béremelést. A kormány képviselői állítják, az oktatás prioritás, a fizetésemelésre azonban nincs keret. Az INESS gazdaságkutató intézet szerint hatékony és célzott intézkedésekre van szükség.

A vártnál alacsonyabb gazdasági növekedés, még gyorsabban növekvő árak, visszafogottabb béremelkedés – az ukrajnai háború miatt a gazdasági elemzők is kénytelenek átértékelni az eddigi előrejelzéseiket, és már most figyelmeztetnek, hogy a helyzet további romlására is fel kellene készülnünk.

Nagy kapacitású segítőközpont nyílt az ukrajnai menekültek részére. Az egykori ideglenes buszpályaudvar épületében tájékoztatást kapnak az őket érintő szükséges információkról, kérvényezhetik a menedékjogot, valamint az anyagi szükséghelyzetben lévő személyeknek járó támogatást. A helyszínen szociális munkások és pszichológus is tevékenykednek. 

Régió

Ukrán családok és támogatóik találkoztak Érsekújvárban a hétvégén

Gyűjtés indult a dunaszerdahelyi Daisy gyógyulásáért

Erősödhet a néphagyomány szerepe a Selye János Egyetemen

Hírdetés

Kultúra

Több meglepetéssel is szolgált az idei Oscar-gála. Elcsattant egy pofon a színpadon, van magyar díjazott, és először kapott szobrocskát siket színész és queer latina színésznő. 

Határontúliakat is várnak a Virtuózok című koolyzenei tévés tehetségjutatóba. 

Sport

Előzetes az északír-magyar és a finn–szlovák felkészülési meccsekhez

Verstappen és Leclerc nagy csatája

Régiófocis bajnokságok

 

4 oldalon Focitipp: minden, amit tudni kell a vb-(pót)selejtezőkről

 


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »