Miről beszélt ma Pekingben Hszi és Trump?

Miről beszélt ma Pekingben Hszi és Trump?

CGTN

A globális kínai tévéhálózat angol nyelvű szolgálata arról tudósít, hogy ma (csütörtökön, helyi idő szerint délután)  Hszi Csin-ping kínai és Donald Trump amerikai elnök pekingi találkozójukon tartott sajtókonferencián elmondták,  elsősorban a Koreai félszigeten uralkodó feszültségről és a kétoldalú kereskedelmi kapcsolatokról beszéltek.

Hszi elnök hangsúlyozta, hogy míg a két országnak eltérőek a véleményei bizonyos témákban, közös talaj található a párbeszéd, az együttműködés és a kölcsönös tisztelet számára.

Délelőtt a két vezető beszélt arról, hogy kétoldalú együttműködésükkel miként lehet Afganisztánban a béke felé lépni, majd pedig áttekintették a két ország között aláírandó, 253,5 milliárd amerikai dollár értékű kereskedelmi megállapodásokat.

Hírdetés

Hszi hangsúlyozta, hogy Kína elkötelezett a Korai félsziget nukleáris fegyverektől való mentesítése mellett és nyomatékosította: találhatók megoldások a békés tárgyalások útját követve.

Trump elnök Észak-Koreát „nukleáris fenyegetésnek” nevezte és figyelmeztetett arra, hogy a világnak nem szabad még egyszer megismételnie a múlt hibáit.

Azt mondta, a világ felelős országainak az ottani gyilkosokkal még kereskedniük se lenne szabad.

 


Forrás:lovasistvan.hu
Tovább a cikkre »