Mirkóczki folytatja: ezúttal fideszeseket jelent fel, mert szerinte "rémhírterjesztés" a Soros-kampány

Mirkóczki folytatja: ezúttal fideszeseket jelent fel, mert szerinte "rémhírterjesztés" a Soros-kampány

"Rémhírterjesztés miatt" feljelentést tesz Mirkóczki Ádám, a Jobbik szóvivője azon kormánytagok és fideszes politikusok ellen, akik megfogalmazása szerint aktív résztvevői a Soros-tervvel kapcsolatos "társadalmi agymosásnak".

"Tízmillió ember agymosása zajlik, és ennek egyszer s mindenkorra véget kell vetni" – jelentette ki a Jobbik szóvivője, aki riasztónak nevezte, hogy "mintha visszafordíthatatlan társadalmi folyamatok indultak volna el, eddig ismeretlen fokú, emberek közötti gyűlölettel".

Mirkóczki Ádám úgy fogalmazott: szerencsés történelmi fejlődésű országban egy ilyen eset után a kormány bocsánatot kérne, adott esetben szerinte a kampány kitalálóinak és lebonyolítóinak a politikai státusza is megszűnne. Hozzátette, egy ilyen államban az volna a minimum, hogy bocsánatot kérnek a társadalomtól "az egész hecckampányért".

Hírdetés

Közölte, várhatóan még ezen a héten megérkezik a hatóságokhoz, várhatóan az Országos Rendőr-főkapitánysághoz a beadvány. Kérdésre válaszolva jelezte: ha az NNI nyomozást rendelt volna el korábbi beadványa ügyében, akkor kötelezettség elmulasztása miatt tett volna újabb feljelentést.

Az ellenzéki párt szóvivője megjegyezte, a rémhírterjesztés a Btk. szerint csak közveszély helyszínén valósítható meg, de szerinte ennek a kitételnek megfelel a migrációs válság.

Egy másik kérdésre válaszolva, Simicska Lajos újabb plakátirkálásáról Mirkóczki Ádám annyit mondott: szerinte az belefér a véleménynyilvánítás szabadságába.

(MTI nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »