„Mirelitté fagytunk, amikor meghallottuk a rendőrautó szirénáját”

Debreceni házaspár írt köszönőlevelet a Miskolci Rendőrkapitányság vezetőjének, miután megmentették őket decemberben – tájékoztatta az MNO-t a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság.

A házaspár egy bánkúti panzióban szállt meg, és egy kis sétára indultak délután háromkor a Petőfi-kilátóhoz. A visszafelé vezető úton azonban hamar besötétedett, így eltévedtek, és hiába kiabáltak órákig, senki nem volt a közelben.

Hírdetés

A rendőrök a bejelentés után rögtön elkezdték a keresést, azonban csak két óra múlva, éjjel negyed tizenkettőkor találták meg az átfázott és könnyebben megsérült házaspárt. A 78 éves nőt és a 83 éves férfit szálláshelyükre vitték, majd a mentőszolgálat munkatársai ellátták őket.

Az asszony levelében felelevenítette a rettegést, amit érzett:

„Százszor elesve, segítségért kiabálva az iszonyatos sötétségben és hidegben egyszer csak megcsörrent a mobilom, és valóban a Miskolci Rendőrkapitányság szolgálatában álló ügyeletes tisztje jelentkezett, hogy elindult egy járőr a felkutatásunkra. Mirelitté fagytunk, amikor meghallottuk a rendőrautó szirénáját, ekkor már zokogtam és reszkettem. Ránk találtak! Az egyik fiatalember levette a dzsekijét, és rám adta. Boldog újévet kívánunk minden hős rendőrnek és Önnek is.”


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »