Mire vigyázzunk mindenszentek, halottak napján?

Mire vigyázzunk mindenszentek, halottak napján?

Közelednek az ünnepek, mindenszentek és a halottak napja. Ilyenkor az emberek nemcsak otthonaikban, hanem a temetőben is megemlékeznek elhunyt szeretteikről. A sírokra különböző díszeket, kegyeleti virágokat, koszorút helyeznek.

Érdemes felkeresni az adott település honlapját, közösségi oldalát, mert a gyakorlat azt mutatja, hogy ezekben a napokban a sírkert fenntartója és üzemeltetője meghosszabbítja a temető nyitvatartási idejét. Továbbá vannak olyan helyek, ahol a biztonságra is odafigyelnek, így  külön szolgálatot is biztosít az adott település vezetése.

A kegyeletgyakorláshoz beszerzett rengeteg tárgy, virág egy része idővel a szemétbe kerül. A tisztaság megőrzése érdekében a hulladékba kerülő dolgokat a látogató helyezze egyenesen a kukába. Azaz ne dobálja szét azokat, hiszen mások és a fenntartó dolgát is megkeseríti ezzel. Ha a temetőben adott a lehetőség  a zöld hulladék és a műanyag szeparálására, használja ki azt.

Előzzük meg a tüzet! 

Hírdetés

A megemlékezések során a látogatók gyakran mécsest gyújtanak. Figyeljen oda arra, hogy ezt az előírásoknak megfelelően, biztonságosan tegyük!

Közlekedünk körültekintően!

Az ünnepek során megnövekedik a gépjármű és a gyalogos forgalom, ezért mindenki legyen körültekintő és közlekedjen óvatosan és biztonságosan!

Áldott ünnepeket és meghitt megemlékezést mindenkinek!

Körkép.sk/police.hu/noviny.sk/Nyárasd FB-oldala


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »