Mióta parancsol a magyaroknak ez az állandó bűntudattal rendelkező, meghasonlott németországi majom?

Tegnapi, Orbán Viktorral folytatott budapesti megbeszéléséről először adott interjút a német köztelevízió, a ZDF Heute Journal című hírmagazinja számára a találkozó után kialakult álláspontjáról. Ebben Weber a délutáni, budapesti sajtótájékoztatótól merőben eltérő, konfrontatív hangot ütött meg Orbán Viktorral és a Fidesszel szemben.

Leszögezte: az Európai Néppártban „elfogyott a türelem” Orbánnal és a Fidesszel szemben a Soros-Juncker plakátkampány után, és emlékeztetett, immár 13 tagpárt követeli a Fidesz kizárását.

Hírdetés

Éppen ezért Weber a stúdióban adott interjúban leszögezte: az alapjogok, mint az akadémiai és tanszabadság, nem alku tárgyai, azokat alapvetően be kell tartani, és Orbán Viktor ebben az ügyben be fogja adni a derekát, ha nem kívánja kívül találni magát az Európai Néppárton.

„Világossá kell tennie, hogy viselkedését hosszútávon is megváltoztatja, és bocsánatot is kell kérnie.”

Ehhez a bajor politikus, további kemény szavakat is fűzött német közönsége számára. Többek között úgy fogalmazott, a Néppártnak nem a mandátumok száma az elsődleges, hanem „értékeink alapvetései” amelyeket „szigorúan meg fogunk védelmezni Orbán Viktortól.”


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »