„Mintha az Isten nyúlt volna le hozzá, hogy elvigye”

Heves szélvihar tombolt az Egyesült Államok több keleti parti államában. Massachusettsben egy ember meghalt, akinek menet közben zuhant az autójára egy fa, dél-Karolinában pedig egy templom tornyát fújta le a viharos szél – a templomban épp istentisztelet volt, de a hívőknek nem esett bajuk. A kidőlt fák miatt több tízezer lakásban nincs áram, és sok autóút is le van zárva a balesetek miatt.

A viharos szél döntötte le az egyik dél-karolinai templomnak a tornyát. A törmelékek az épület mellett parkoló autóra zuhantak. A történtek idején épp a hívek szertartáson vettek részt, de a lelkipásztor szerint senki nem sérült meg.

A viharos szél gyökerestül csavarta ki a fákat, több is lakóházra dőlt, vagy vezetékeket szakítottak le, több mint 20 ezer otthonban nem volt áram. Az egyik étterem is előbb zárt be, mert nem tudták kiszolgálni a vendégeket.

„Kijöttem az irodából, és odasétáltam az ablakhoz, és az eső így esett, és nem pedig így” – magyarázta a történteket Tommy Sullivan étteremtulajdonos.

Hírdetés

Massachusettsben pedig egy erdei úton haladó autóra dőlt a fa. A jármű utasa azonnal szörnyethalt.

„Ha 20-szal gyorsabban vagy lassabban jött volna, teljesen más lett volna ez a baleset. Olyan volt, mintha az Isten nyúlt volna le hozzá, hogy elvigye” – mondta az oxfordi rendőrség főhadnagya, Anthony Saad.

Greenville megyében a kormányzó a helyszínen mérte fel a károkat.

„Illinois csodálatos hely, mert mindenki törődik a másikkal és segít a másiknak. Köszönöm az összes önkéntesnek, hogy eljöttek segíteni” – jelentette ki Bruce Rauner kormányzó.

A szintén keleti parti New York államban viszont a havas-jeges úton kamionok és autók rohantak egymásba az autópályán. Mindkét irányban leállt a közlekedés a tömegbalesetek miatt.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »