„Mintha a Ferencváros és a szurkolók nem kötöttek volna normális megállapodást”

„Mintha a Ferencváros és a szurkolók nem kötöttek volna normális megállapodást”

Csizmadia Ervin politológus szerint az ellenzék igyekszik majd tőkét kovácsolni a szombati ferencvárosi focibalhéból.

Füstfelhőben tért vissza a tábor, ám késelés és verekedés is beárnyékolta a futball ünnepét a szombati Ferencváros–Debrecen (2-1) mérkőzésen. Csizmadia Ervin politológus szerint minden szimbolikus, ami ma a Ferencváros háza táján történik.

http://mno.hu/

Hogy jobban néz-e ki „politikailag”, hogy béke van a Fradi háza táján, arról egyértelműen azt mondja: – Akkor nézne ki jól, ha a Tábor visszatéréséhez vezető megállapodás érvénybe lépett volna és nyugodt mederben lezajlott volna a mérkőzés. A hírekből úgy tudni, hogy egy embert majdnem agyonvertek, más kérdés, hogy kinél volt a kés… – fogalmazott Csizmadia, aki szerint a történések azt az üzenetet hordozzák, hogy a szurkolói csoportoknak és a kluboknak nem sikerült normális megállapodást kötniük, „a szerződés nem lépett hatályba”. Hogy ezt az ellenzék majd valamilyen formában megpróbálja a maga politikai céljaira felhasználni, az számára nem kétséges.

Hírdetés

A Ferencvárossal megállapodott Szurkolók Személyiségi Jogok Nélkül csoport vasárnap esti közleményeAhogy arról már a médiából értesülhettek, a Debrecen elleni mérkőzésen, a hazai szektorok mögött, az eddig bojkottáló szurkolói csoportoktól egyértelműen elkülöníthető szurkoló, összetűzésbe került szurkolótársaival, akik közül 3 embert a nála lévő 2db késsel(!) súlyosan megsebesített.Egyetértünk azzal, hogy ilyen eseteknek nincs helyük a stadionokban és elhatárolódunk minden ilyen cselekedettől.A klubbal kötött megegyezés értelmében az esetet a közösen felállított bizottság vizsgálni fogja, és az előre lefektetett szabályok szerint el fog járni.Az ügyben tudomásunk szerint a hatóságok is eljárást folytatnak.A sebesült szurkolótársainknak mielőbbi felépülést kívánunk!Pakson találkozunk!Szurkolók Személyiségi Jogok Nélkül

http://mno.hu/

A sportesemények és a közvélemény ilyen fokú összekapcsolása szerinte egészen Trianonig visszavezethető, amely „trauma” után egyértelműen a sport felé fordulásban látták az emberek a „kompenzálást”. – Nyugat-Európában más motorjai voltak a sport fejlődésének, ott a kapitalizálódás volt, nálunk állami szerepvállalás – magyarázza, amiből szerinte következik, hogy az emberek épp a kapitalizálódást várják el hiába a sporttól, különösen annak fényében, hogy az állam más területeken is igen nagy mértékben van jelen.

Ott „újra összeér” kelet és nyugat, hogy a sportági „megaeseményekre” figyelnek az egyes országok, és ezekt próbálják az országimázs építésére használni, de olyan mértékben sehol nem jelenik meg a kormányzati klientúra a sportban, mint nálunk, még akkor sem, ha Olaszországnak például volt egy Silvio Berlusconija (Milan-tulajdonos miniszterelnök).

A „sportmániába” Csizmadia szerint mindazonáltal nem tud belebukni egy ország vezetője, főleg nem Orbán Viktor, hacsak nincs valakinél „egy papír valahol a trezorban”.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »