Mintegy kétszáz angol férfit erőszakolt meg egy indonéziai buzeráns

Mintegy kétszáz angol férfit erőszakolt meg egy indonéziai buzeráns

Legkevesebb 48 férfi megerőszakolása miatt életfogytiglani börtönre ítéltek hétfőn egy indonéziai férfit Manchesterben. Nagy-Britannia történetének nemi erőszakkal kapcsolatos legnagyobb bűnügyi eljárásáról van szó, amelyet négy külön perben tárgyalnak.

Az ügyben illetékes manchesteri bíróság szerint a 2007 óta Nagy-Britanniában élő Reynhard Sinaga rendszeresen azzal foglalkozott, hogy a kora reggeli órákban az éjszakai szórakozóhelyek környékén fiatal ittas férfiakat keresett az utcákon, akiknek alkoholt vagy szállást ígért. Az így magához csalt áldozatait elkábította, s amíg eszméletlenek voltak, megerőszakolta őket, tettét pedig mobiltelefonján rögzítette.

A hatóságok a telefonfelvételek alapján azt feltételezik, hogy 36 éves Sinaga több mint tíz év alatt összesen mintegy 195 férfit zaklatott, 70 áldozata személyazonosságát azonban még nem sikerült megállapítani. A legtöbb férfi, aki elhagyta Sinaga lakását, a kábítószer miatt nem is tudott arról, hogy megerőszakolták. Az elkövető néha trófea gyanánt megőrizte áldozatai pénztárcáit vagy karóráit. A brit rendőrség szerint a folyékony ecstasyként ismert GHB-t használhatta áldozatai elkábítására.

Ian Rushton ügyész a brit igazságszolgáltatás történetének legserényebb erőszakolójának nevezte.

Hírdetés

Sinaga aktus közben lepleződött le, amikor egyik áldozata váratlanul magához tért, elragadta tőle telefonját és a rendőrségre sietett bejelentést tenni.

Sinaga azzal védekezett a bíróságon, hogy a másik férfi mindössze egy szexuális fantáziáját segített kiélni, halottat játszva a nemi aktus közben. Az ügyészség abszurdnak nevezte ezt, mivel a telefonjával készített felvételeken hallható volt, ahogy áldozata horkol. A rendőrség 250 DVD lemez tartalmának megfelelő, 300 ezer felvételt foglalt le Sinaga különböző adathordozó eszközein.

A bíróság többi között 136 rendbeli nemi erőszak és 13 rendbeli zaklatás elkövetésében, illetve nemi erőszak nyolc rendbeli kísérletében találta bűnösnek – közölte az MTI.

Fehér férfiakra vadászott, áldozatait többször is megerőszakolta

További részletek a Sky News összeállításában:


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »