Mintegy 13 millió forintnyi adomány gyűlt össze Roy Larner-nak – „Ba…átok meg, millwalli vagyok!”

„Megjelentek ezekkel a hosszú késekkel, és Allahról kezdtek el ordibálni, majd azt üvöltötték, hogy Iszlám, Iszlám, Iszlám – beszélt a machetés támadásról Roy Larner, aki fegyver nélkül is szembeszállt a terroristákkal. – Mint egy idióta, visszakiabáltam, miközben arra gondoltam, hogy ki kell vernem belőlük még szuszt is. Néhány lépést tettem feléjük, majd azt mondtam nekik, «Ba…átok meg, millwalli vagyok!», aztán megtámadtak.”

A Millwall-szurkoló Roy Larner az életét sem féltve, puszta kézzel szállt szembe a machetékkel támadó terroristákkal, s neki köszönhetően sokan megmenekültek.

Roy Larner hőssé vált. A 47 éves férfi a terrorizmus elleni harc egyik arca lett, Angliában már elnevezték a London Bridge Oroszlánjának, sőt kezdeményezik, hogy megkapja a György-kereszt kitüntetést, amelyet a civilek kiemelkedő helytállásáért adnak.

Többen nekik köszönhetik az életüket, vagy azt, hogy megúszták egyetlen karcolás nélkül a szombat esti londoni támadást, amikor három terrorista összesen hét embert ölt meg és negyvennyolcat megsebesített. Olyan ellenállásra azonban nem számítottak, mint amikor beléptek az egyik étterembe.

Hírdetés

„Megjelentek ezekkel a hosszú késekkel, és Allahról kezdtek el ordibálni, majd azt üvöltötték, hogy Iszlám, Iszlám, Iszlám – beszélt a machetés támadásról Roy Larner, aki fegyver nélkül is szembeszállt a terroristákkal. – Mint egy idióta, visszakiabáltam, miközben arra gondoltam, hogy ki kell vernem belőlük még szuszt is. Néhány lépést tettem feléjük, majd azt mondtam nekik, «Ba…átok meg, millwalli vagyok!», aztán megtámadtak.

Nem gondoltam a biztonságomra, pedig csak néhány pint sört ittam meg, de egy öregemberrel voltam, és nem hagyhattam annyiban.”

A terroristákat végül rendőrök lőtték le, míg Roy Larnert nyolcszor szúrták meg – a fején, a mellkasán, a nyakán és mindkét karján mély vágások keletkeztek –, de túlélte a támadást, ráadásul neki köszönhetően az étterem vendégei biztonságba kerültek.

NSO


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »