Mintapolgár: két felfüggesztett mellett, késsel a kézben, megöléssel fenyegette a rendőröket

Hivatalos személy elleni erőszak miatt őrizetbe vettek egy hajdú-bihari és egy szabolcsi férfit, aki rendőröket fenyegetett és támadott meg a hétvégén – közölte Keresztes Imre főügyész hétfőn az MTI-vel.

Az egyik eset múlt pénteken történt. A Hajdú-Bihar megyei elkövető családjával egyre erőszakosabban viselkedett – ezért értesítették a rendőrséget -, majd miután hátba szúrt egy férfit, egy élelmiszerüzlethez ment, amelynek ajtaját ököllel kezdte el ütni.

Itt egy nyolc centiméter pengehosszúságú késsel a kiérkező rendőrök felé indult, megölésükkel fenyegette őket, és ezt akkor sem hagyta abba, amikor újabb rendőri egység kapcsolódott be az intézkedésbe.

Végül a megerősítő erőként érkező rendőr testi kényszert alkalmazott a férfival szemben, majd több rendőr közös erőfeszítésével megbilincselték és előállították.

Hírdetés

Az ügyészség a 31 éves többszörösen, köztük hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt is büntetett, két felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt álló elkövetőt felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt hallgatta ki gyanúsítottként.

Egy rokon megölésével fenyegetőzött

A másik eljárás egy előállításban lévő büntetett előéletű szabolcsi férfi ellen indult.

A férfi vasárnap – miután megrongálta a rendőrségi előállító helységet, megközelítőleg 100 ezer forintos kárt okozva – megöléssel fenyegetett meg több rendőrt és egyikük általa ismert rokonát arra az esetre, ha nem engedik szabadon.

A nyomozó ügyészség elrendelte mindkét elkövető őrizetét, és indítványozta letartóztatásukat – olvasható a közleményben.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »