Mint légy, úgy repült rá az Index a szarra

Még mindig a szaron és a szarszagon pörög az Index, amely szinte már kétségbeesve próbál utánajárni, kinek köszönhető, hogy a Pride résztvevői orrfacsaró bűzben voltak kénytelenek felvonulni Budapesten.

Szombaton az Alfahíren is beszámoltunk arról, hogy az Andrássy út egy szakaszára több kiló trágya került ki. Vélhetően péntek este, vagy szombat hajnalban lapátolhatták ki a bűzölgő ürüléket.

Az Index már harmadik napja nem nyugszik, és igyekszik kideríteni, hogy kik állhatnak a szaros „meglepetés” mögött.

Hírdetés

A Főkert az írta a hírportál megkeresésére, hogy az elmúlt időszakban az Andrássy úton sem a virágágyásokban, sem pedig a meglévő pázsit, illetve cserje felületen nem végeztek sem szerves trágyával, sem pedig műtrágyával tápanyag utánpótlási munkafolyamatot.

A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt.-t (FKF) vasárnap két alkalommal is elvégezte az érintett területek „bő vízzel történő mosását”. Egyéb kérdésekre nem tudott választ adni az Indexnek, visszairányította a hírportált a Főkerthez.

A BRFK jelezte, hogy semmilyen bejelentés vagy feljelentés nem érkezett a trágyával kapcsolatban. Ugyanakkor arra hívták fel az Index figyelmét, hogy a szabálysértés ügyében nem a rendőrség, hanem az általános szabálysértési hatóság, a Budapest Főváros Kormányhivatala VI. Kerületi Hivatala rendelkezik hatáskörrel és illetékességgel. A kormányhivatal azonban csak annyit közölt a hírportállal, hogy trágyázással kapcsolatban a hivatalunkhoz nem érkezett feljelentés.

Mint végül kiderült, a Budapest Pride szervezői valóban nem tettek bejelentést, bár Milanovich Dominika, a rendezvény szóvivője kilátásba helyezte: később még előfordulhat, hogy hivatalos vizsgálatot kérnek.  


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »