Mint felbolydult méhkas, olyan Gyergyó – rendőrök vizslatják a cigány bűntanyát

Mint felbolydult méhkas, olyan Gyergyó – rendőrök vizslatják a cigány bűntanyát

A közbiztonság mellett tüntetnek és fórumon egyeztetnének a gyergyószentmiklósiak a cigányokkal azután, hogy péntek este ismeretlenek felgyújtották egy évek óta közismerten bűnöző életmódot folytató család házát.
A legfontosabb most a közvélemény megnyugtatása – mondta a mho-nak Gyergyószentmiklós polgármestere, Nagy Zoltán, aki kedden tanácskozott a rendfenntartásért felelős hatóságok vezetőivel.

Magyar Menedék - Soros

Ennek köszönhető a karhatalom fokozott jelenléte a cigányok által tömbben lakott városrészeknél – mondta, nem rejtve véka alá: nemcsak a lakosság részéről kell megelőzni a további atrocitásokat, de a cigányok revánsvágyának is lehetőség szerint gátat kell vetni.

Hírdetés

Emlékezetes, péntek este egy cigány család háza, annak melléképülete és egy másik területen álló szalmabála gyulladt ki, a rendőrség és a tűzoltóság gyanúja szerint szándékos gyújtogatás következtében. Több helyi forrásunk, a polgármester és a nagy erőkkel nyomozó rendőrség álláspontja is az, hogy önbíráskodás történhetett az ellen a cigány bűncsalád ellen, amelyik évek óta terrorban tartja a környéket. A pohár pedig akkor telhetett be, amikor egy idős embertől kétmillió forintnak megfelelő összeget loptak el.

A történtek következtében a város felbolydult, Nagy Zoltánhoz özönlenek a lakossági panaszok, javaslatok, kérések. A gyergyóiak csütörtök délután demonstráción követelik a közbiztonság javítását.

Nagyék jövő hétre fórumot is összehívtak, hogy egyértelművé tegyék az együttélés alapvető szabályait a renitensek számára. A fórumon a város és a karhatalom képviselői mellett a lakosság hangadói és az érintett cigányok is részt vesznek; a cél nem pusztán a pillanatnyi feszültségek csillapítása, vagy a lakosság állítólagos „rasszizmusának” kezelése, hanem „a békés együttélés új alapokra helyezése” – hangsúlyozta a polgármester.

Hozzátette: az egyházakat is meghívták a fórumra, és a jogvédők elől sem zárkóznak el, a lakosságot is arra kérték, javaslataival segítse a munkát.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »