Mint cseppben a tenger

Tegnapelőtt este, amikor informálisan kiderült, hogy Falus Ferenc, a baloldal hetekig castingolt főpolgármester-jelöltje visszalép Bokros Lajos javára, a Millenáris környékén lakók egy Horváth Csabára erősen hajazó, megvadult alakot láttak, amint hol a fejét veri a házfalakba, hol a kukát rugdossa fel, miközben torkaszakadtából üvölti: „A kurv@ anyádat, Falus!, B@szódj meg Bokrossal, meg a lovaddal együtt, ott ahol vagy!”

Azért jó kis műsor ez, akárhogy is nézzük.

A baloldal gondosan kiválasztott főpolgármester-jelöltje szinte az utolsó pillanatban visszalép, egy magát jobboldalinak mondó valaki javára, akinek persze valójában köze sincs semmi jobboldali gondolathoz. Azok a szervezetek pedig, akik eddig hetekig mantrázták, hogy Falus milyen remek és alkalmas jelölt, azok most elmagyarázzák az agyhalottaiknak, hogy milyen jó, hogy visszalépett, mert Bokros Lajos még nála jobb választás.

Hírdetés

Aztán a tegnapi nap végére kiderült, hogy Lajos azért mégse annyira überf@sza, így aztán a PM közölte, hogy akkor ők mégsem támogatják, az MSZP pedig úgy döntött, hogy a Párt nem, de a budapesti szervezet azért beáll a nagybajszos, politikai prosti mögé.

Így aztán most az fog történni, hogy Budapesten nem lesz baloldali jelölt. A főpolgármestert választó szavazólapon nem lesz fent egyik baloldali pártnak sem a logója, mivel Bokros a saját brigádja, a Modern Magyarországért Mozgalom (MOMA) színeiben indul a megmérettetésen.

Mint cseppben a tenger, olyan ez a történet. Bokros Lajos személye, az ő pajzsra emelése pontosan mutatja a honi balliberált oldal állapotát. A teljes politikai csődöt, a teljes tanácstalanságot, az ötlettelenséget és a múlttól való elszakadás, a megújulás lehetetlenségét.


Forrás:radicalpuzzle.blogspot.com
Tovább a cikkre »