Mint a török időkben…

Mint a török időkben…

Miközben megint arra készülünk, hogy megvédjük Európát, most nem a törököktől, hanem az oroszellenes olajembargótól, minket átkoz mindenki. Pedig a szankció-vétóval, illetve a hatodik oroszellenes szankció mértékének csökkentésével nem csak saját magát akarja megvédeni Magyarország, hanem a többi tenger nélküli, orosz olajvezeték-függő európai országot is.

Ők persze sunyi módon hallgatnak, még a legkeményebbek is csak csóválják a fejüket, lesz, ami lesz alapon.

Látszólag beleegyeznek minden uniós szankciós szándékba, de titokban azért szorítanak, hogy Orbánék kikaparják nekik is a gesztenyét. Mert mit szólna Zelenszkij, Brüsszel és Biden, ha ők is ellenszegülnének? Inkább csöndben meglapulva várakoznak.

Pedig mennyivel egyszerűbb lenne, ha ezek az országok, legalább a V4-ek tagállamai tökösen felsorakoznának a magyar kormány mellé, hogy ne egyedül vigye el a balhét. Mivel valószínűsíthető, hogy az EU-ban a kemény magyar kiállásnak, valamint Ursula von der Leyennek, az Európai Bizottság elnökének Orbántól elszenvedett politikai veresége nem lesz egykönnyen lenyelhető. Számolhat Magyarország következményekkel más területen, de már szinte megszokta.

Sokkal egyszerűbb és talpnyalóbb például a szlovák kormány barátságtalan álláspontja Barátság kőolajvezeték ügyben. A gazdasági minisztere bejelentette, hogy júliustól a szlovák kőolajfogyasztás kétharmadát sikerül biztosítani Oroszországon kívüli forrásokból. Vesszen a Barátság! Arról persze nem szólnak a hírek, hogy ez mennyivel lesz drágább, mivel 34 százalékban cseppfolyósított földgázról és hajókon való szállításáról van szó.

Hírdetés

Napokon, sőt órákon belül kiderül, hogy az orosz kőolaj importjának tilalma csak a tengeri szállításra vonatkozik-e, és vezetéken továbbra is érkezhet orosz kőolaj Európába. Ez egy kompromisszumos megoldás lenne, de mindenképp Orbán politikai sikerét jelentené, mivel újfent nem feltett kezekkel ment Brüsszelbe, mint ahogy Heger szlovák kormányfő.

A magyar nemzeti érdekeket követte, és ez a fajta politikát már példaértékűnek tartják a közösségi hálókon a szlovák kommentelők is. Várható ezért a közeljövőben valamilyen egész más területen egy újabb magyarellenes kirohanás a szlovák kormány, Čaputová államfő vagy Boris Kollár házelnök részéről, nehogy Orbán politikája és terjeszkedő népszerűsége megfertőzze az ország közvéleményét.

Idejekorán és fenyegető módon megszólalt természetesen Ukrajna is ebben az ügyben! (Ugyebár ez az ország még sehol sem volt a törökdúlás idején.) Kijelentették, hogy hajlandók lesznek Magyarország felé kiiktatni az olajszállítást, (a Barátságot már jóval előtte kiiktatták), azaz a magyarok nem kaphatnak olajat rajtuk keresztül az oroszoktól. Erre persze ők is ráfáznának, és nem csak azért, mert nem lenne mivel fűteniük, hanem azért is, mert az egész olajtranzitot az oroszok finanszírozzák, és így jelentős bevételtől esne el az amúgy is romokban heverő ország gazdasága.

Tehát ahogy Magyarország a keresztény Európa védőbástyája volt annak idején a török ellen, most Európa gazdaságát és az európai emberek megélhetését védelmezi.

Mert mi lett volna, ha például annak idején Nagy Lajos, Zsigmond király vagy Hunyadi János idejében a magyar vezetés azt mondja a törököknek: figyeljetek fiúk, ez itt a Duna, ha Bécsbe akartok eljutni, vagy még feljebb, ezt kövessétek. Jó utat! Minket hagyjatok békén! Megtehették volna? Meg. Megtették? Nem.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »