Mint a háborúban: Egy fél falut letarolt a tornádó csütörtök este Dél-Morvaországban

Mint a háborúban: Egy fél falut letarolt a tornádó csütörtök este Dél-Morvaországban

Heves zivatarlánc csapott le csütörtök este Dél-Morvaországra. Michaela Bothová, a dél-morvaországi megyei tűzoltóság szóvivőnőjének közlése szerint az ítéletidőben legalább három ember vesztette életét, további több mint 200 pedig megsérült. Jelen pillanatban csak a břeclav-i kórházban mintegy 50 embert ápolnak.

A viharzóna a hodonín-i és břeclav-i járások településeit érintette leginkább. Az 1500 lakosú Hrušky településre tornádó csapott le, mely a falu felét elpusztította. A polgármester-helyettes elmondta, hogy sok helyütt csak a falak maradtak meg, a tetőszerkezet elrepült és az ablakok kitörtek.

Hírdetés

Komoly károkat jelentettek a 2600 lakosú Moravská Nová Ves-ből is. A valtice-i kastélyban, mely az UNESCO világörökség része, milliós kár keletkezett. A tornádó Mikulov, Hodonín és Břeclav irányába vonult.

A D2-es autópályát lezárták Brünn és Břeclav, mert egy magasfeszültségű oszlop dőlt az úttestre. Mintegy 32 000 háztartás maradt áram nélkül. A cseh hatóságok megsegítsére Ausztria és Szlovákia is segítséget küldött.

Andrej Babiš cseh miniszterelnök péntek délután keresi fel az érintett területeket.

Ceskenoviny, Teraz, Krone


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »