Minősített hazaárulás

Minősített hazaárulás

Csak a DK-nem támogatja a magyar-székely összetartozás napját.

A DK-n kívül az összes ellenzéki párt, valamint a kormánypártok is támogatják a jobbikos Szávay István javaslatát, amely szerint az Országgyűlés nyilvánítsa a magyar-székely összetartozás napjává október 16-át, az 1848-as agyagfalvi székely nemzetgyűlés kezdetének dátumát. A parlament mai ülésén kiderült, a kabinet is támogatja a kezdeményezést.

Szávay István (Jobbik)  hétfőn a Parlamentben emlékeztetett javaslatára, hogy az Országgyűlés nyilvánítsa a magyar-székely összetartozás napjává október 16-át, az 1848-as agyagfalvi székely nemzetgyűlés kezdetének dátumát. A képviselő azt kérdezte, hogy a kormány támogatja-e az indítványt. Potápi Árpád nemzetpolitikai államtitkár azt felelte, hogy az ügynek nem csak szimbolikus jelentősége, de valós üzenete is van.

A kezdeményezést a kabinet támogatja, de ahhoz benyújt egy olyan módosító javaslatot, ami egyértelműsíti, hogy a székelyek elválaszthatatlan részét képezik a magyar nemzetnek

-közölte.

A javaslatot október 16-án nyújtotta be a jobbikos képviselő, amelyhez az LMP társelnöke, Keresztes László Lóránt csatlakozott elsőként, majd az MSZP-s Molnár Zsolt, illetve a Kocsis-Cake Olivio, a Párbeszéd politikusa. Hétfőn két kormánypárti képviselő is csatlakozott benyújtóként a kezdeményezéshez, a KDNP-s Szászfalvi László és a fideszes Pánczél Károly.

Hírdetés

Forrás/fotó: MTI

(forrás:pestisracok.hu)

www.mindenszo.hu

 

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »