Minő véletlenek: csökkent az AfD támogatottsága a hanaui lövöldözés után

Minő véletlenek: csökkent az AfD támogatottsága a hanaui lövöldözés után

A németek 60 százaléka úgy véli, az Alternatíva Németországnak (Alternative für Deutschland, AfD) nevű párt részben felelőssé tehető a "szélsőjobboldali erőszak" miatt országban – derül ki egy, a Kantar Institute által elvégzett és a Bild am Sonntagban vasárnap közzétett felmérésből – írja örvendezve a HVG, miközben terrortámadásnak minősíti a hanaui esetet.

A reprezentatív kutatást egy nappal azt követően végezték el, hogy egy 43 éves német (ilyenkor ugye fontos a származás – a szerk.) kilenc külföldi származású embert ölt meg Hanauban, látszólag idegengyűlölettől motiválva. Később őt és édesanyját is holtan találták meg lakásában.

A válaszolóknak csak a negyede gondolta, hogy az AfD-nek nincs köze a hasonló "terrortámadásokhoz", további 14 százaléknyian pedig bizonytalanok voltak. A megkérdezetteknek nagyjából a fele úgy érzi, hogy a "jobboldali extremizmus" jelenti a legnagyobb terrorfenyegetést Németországban. 27 százalék a muszlim fundamentalistákat gondolja a legveszélyesebbnek, a békés szélsőbaloldaliakat pedig mindössze 6 százalék.

Figyelemre méltó az is, hogy a válaszadók csaknem fele szerint a hatóságok nem fordítanak elég figyelmet a szélsőjobboldal jelentette veszélyre, írja a zsidó lap.

A Forsa Institute által szombaton közölt felmérés szerint mindenesetre az AfD támogatottsága 2 százalékponttal, 11-ről 9 százalékra csökkent a szerdai hanaui lövöldözést követően. A párt egyébként a harmadik legnagyobb politikai erő országosan, és a legtámogatottabb ellenzéki párt.

Ízelítő a jövőből: úgy tűnik, egy német saját kezébe vette a migránshelyzet megoldását Hanauban

Hírdetés

Alexander Gauland, az AfD vezető politikusa elszundított a Bundestag holokausztülésén

A hallei kettős gyilkosság margójára

Betiltás, lehallgatás, B-listázás: a németek (?) zsidóseggnyaló 10 pontja – és persze rendőrt minden zsinagóga elé

Ki nem találnák, mi jelenti Németország számára a legnagyobb veszélyt az iszlám terrorizmus után

Merkelék a zsidók szerint is hazudoznak a neonáci veszélyről

Kérdőjelek a Lübcke-gyilkosság körül – párhuzamok az NSU-komplexummal

"Sorozatgyilkos náci terrorcsoport Németországban" – az évszázad csalása


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »